Депутату Павлу Різаненку закидають п’яне водіння

17:35, 08.06.2017
Депутату Павлу Різаненку закидають п’яне водіння

Павло Різаненко готовий понести покарання.

Патрульна поліція Києва зупинила народного депутата від Блоку Петра Порошенка  Павла Різаненка та виписала протокол за керування в нетверезому стані ще 28 травня.

 

Про це повідомляє громадська організація "СТОП – Корупція" на своїй сторінці у Facebook  в четвер.

 

"28 травня о 22:48 народний депутат від БПП Павло Різаненко, перебуваючи у стані сильного алкогольного сп'яніння, був затриманий Управлінням патрульної поліції у м. Києві", - йдеться у повідомленні громадської організації.

 

За словами активіста Олега Кищука, про це свідчить витяг з бази: "З нього видно, що власник автомобіля з державним номером АІ7071АХ, маркою Porsche-Cayenne", скоїв серйозне правопорушення, тобто, перебував п'яним за кермом".

 

За даними активістів, у поліції зазначили, що справа направлена на розгляд до Деснянського райсуду столиці, засідання якого нібито намагаються "зам'яти".

 

Також активіст Кищук додав, що це вже не перше затримання провладного депутата у стані сп’яніння. Приблизно два роки назад Павло Різаненко вже затримувався за нетверезе керування. Але справу зам’яли.

 

У прес-службі Департаменту патрульної поліції столиці дійсно підтвердили факт зупинки вказаного автомобіля, у водія якого, на думку поліцейських, були ознаки алкогольного сп’яніння.

 

"Було складено протокол про керування у нетверезому стані та передано до суду", - зазначили у поліції.

 

Водночас, сам депутат Різаненко повідомив "Українській правді", що в зазначений день він дійсно був зупинений співробітниками поліції через те, що його машина начебто у розшуку.

 

"Пізніше виявилось, що вона там не перебуває. Мене привезли на огляд в клініку і зробили тест, який показав незначне перевищення», – розповів депутат.

 

За його словами, показник алкоголю в крові, відповідно до результатів експертизи, становив 0,27 проміле при допустимому значенні 0,2.

 

 

Різаненко також передав журналістам ще одну довідку, зроблену наступного дня за "самозверненням". У ній зазначається, що станом на 19:50 29 травня цього року ознак сп'яніння не виявлено.

 

 

Депутат додав, що очікує на рішення суду і вважає появу інформації в мережі провокацією: "Я прекрасно усвідомлюю, що будь-яка моя помилка буде використана ворогами проти мене".

 

Павло Різаненко також зазначив, що готовий понести покарання за це правопорушення.