Десантника Тараса Шевченка поховали у Кривому Розі (фото, відео)

14:55, 02.06.2017
Десантника Тараса Шевченка поховали у Кривому Розі (фото, відео)

Тарас Шевченко був типовим морпіхом, який опинився у десанті.

Старшого сапера взводу парашутно-десантного батальйону 25-ї бригади Тараса Григоровича Шевченка провели в останню путь і поховали з військовими почестями на Алеї Слави Центрального кладовища Кривого Рогу в п’ятницю.

 

Про це повідомляють ЗМІ Кривого Рогу.

 

Повний теска Кобзаря підірвався на міні під час виконання бойового завдання в районі міста Залізне поблизу Торецька Донецької області 30 травня. Воїн помер від  многожинних проникаючих осколкових поранень.

 

Вражаюче співпадіння: життя воїна, як і життя великого поета обірвалося у 47 років.

 

 

Церемонія прощання із захисником України відбулася на подвір’ї багатоповерхівки по вулиці Павла Глазового, 26 у Кривому Розі, де до війни мешкав десантник-сапер.

 

 

Провeсти загиблого захисника України в останню путь прийшло більше сотні місцевих мешканців, а також бойові побратими воїна і представники місцевої влади.

 

 

За словами представників виконкому Саксаганської райради міста, їхній район втратив за час неоголошеної війни на території Донецької та Луганської областей вже 34-го бійця.

 

При цьому, Тарас Шевченко став 124-м мешканцем Кривого Рогу, який віддав своє життя за Україну.

 

Тарас Григорович пішов на східний фронт ще 14 липня 2015 року. У жовтні 2016 році Тарас Шевченко демобілізувався, але згодом підписав контракт і продовжив службу у 25-й повітряно-десантній бригаді сапером.

 

За словами товаришів по зброї, криворіжець Тарас Шевченко ще до проголошення Незалежності України служив два роки у спецпідрозділі у Криму. Чоловіки згадують, що їхній побратим був типовим морським піхотинцем, який прагнув завжди передавати свої знання тим, хто вперше взяв до рук зброю. У 90-х роках працював в органах внутрішніх справ.

 

У різні роки Тарас Шевченко працював електрогазозварювальником, слюсарем на «Криворіжсталі», «Сухій Балці», ПівдГЗК. Останнє місце роботи до війни - вагонне депо на станції «Мудрьона» Придніпровської залізниці.

 

Влада Кривого Рогу оголосила день похорон Тараса Шевченка - 2 червня, днем трауру в місті.

 

 

 

Як повідомляла «УМ», прізвище 47-річного загиблого десантника, який виявився повним тескою Кобзаря, повідомили волонтери.