Окуєва підстрелила особистого кілера Кадирова на прізвисько «Дінго» (фото)

13:53, 02.06.2017
Окуєва підстрелила особистого кілера Кадирова на прізвисько «Дінго» (фото)

Документи на ім'я Олександра Дакара, які мав при собі кілер.

Людина, яка намагалася застрелити колишніх добровольців Адама Осмаєва і Аміну Окуєву швидше за все є відомим російським кілером чеченського походження Артуром Денісултановим-Курмакаєвим на прізвисько "Дінго".

 

Відтак, документи, які знайшли у пораненого кілера при собі на ім’я Олександра Дакара, вочевидь,є підробленими. Тим більше, що за даними МВС, усі ці документи отримані ним впродовж кількох днів у 2016 році.

 

Так, Еспресо.TV звертає увагу на старі фото людини, схожої на Олександра Дакара, який напав на Осмаєва у четвер. Журналісти знайшли публікацію російського видання "Руспрес" за 2009 рік про пітерського бандита Артура Денісултанова-Курмакаєва на прізвисько "Дінго".

 

 

У повідомленні зазначається, що колишнього охоронця Кадирова - Умара Ісраїлова, який звинувачував президента Чечні Рамзана Кадирова в тортурах, у 2009 році вбили у Відні, де він просив політичний притулок.

 

На допиті після вбивства, Курмакаєв розповідав про списки ворогів Кадирова, де є 300 кандидатів на відстріл.

 

 

За словами Денісултанова-Курмакаєва, він нібито теж виконував волю Кадирова: йому слід було переконати Ісраїлова повернутися до Чечні, а після відмови надійшов наказ вбити відступника.

 

New York Times, яка проводила власне розслідування смерті Ісраїлова, з посиланням на офіційні свідчення Курмакаєва писала, що влітку 2008 року він незаконно проник до Європи за завданням високопоставленого чиновника з оточення Кадирова для того, щоб змусити Умара Ісраїлова відкликати свою скаргу зі Страсбурга.

 

Повідомляється, що уродженець чеченського Гудермеса Артур Денісултанов вперше був засуджений в 1990 році ще в Чечено-Інгушській АРСР. Тоді він отримав два роки за вимагання, але в лютому 1991-го вийшов за амністією, оголошеною Джохаром Дудаєвим.

 

Згодом Денісултанов "прославився" завдяки гучній історії зі своїм обміном у 1998 році на російського солдата, який перебував в чеченському полоні.

 

Після цього Денісултанов взяв прізвище Курмакаєв влітку 2001 року, коли одружився з сестрою відомого гатчинського бізнесмена Кіяма Курмакаєва. У подальшому він неодноразового змінював паспорти і прізвища.

 

У МВС не коментують цю інформацію до завершення допиту кілера, який розпочався у п’ятницю в обід.

 

Як повідомив глава Нацполіції України Сергій Князєв його допитують прямо у лікарні.

 

                                Кілер одразу після знешкодження. 

 

«Хочу сказати, що завдяки вмінню і діям громадянки Окуєвої нам вдалося затримати цього злочинця. Я би не хотів, навмисно не хотів би акцентувати увагу, яке його перше прізвище, друге прізвище, третє чи будь-яке, особа буде встановлена законним шляхом і після проведення першочергових слідчих дій ми можемо дати якісь коментарі», - заявив Князєв.

 

Як повідомляла «УМ», кілер намагався вбити колишніх бійців-добровольців Аміну Окуєву та її чоловіка Адама Осмаєва виманивши їх на зустріч нібито для інтерв’ю французькому ЗМІ.  

 

Коли він почав стріляти у Осмаєва, його дружина зреагувала блискавично і відкрила вогонь: вже після перших кульових влучень в нього нападник боягузливо заволав, що здається.

 

Правоохоронці розглядають як основну версію вчинення злочину "патріотичну позицію подружжя". Адже Аміна Окуєва і Адам Осмаєв – подружжя чеченців, які різко опозиційно ставляться до режиму Рамзана Кадирова, через що змушені були емігрувати з путінської Росії до України.

 

Після революції гідності Окуєва і Осмаєв записалися у добровольці і пішли воювати із російськими окупантами на Донбасі.