Красногорівку обстріляли бойовики: горить школа, евакуюють лікарню, зруйновано будинки

09:58, 28.05.2017
Красногорівку обстріляли бойовики: горить школа, евакуюють лікарню, зруйновано будинки

Школа в Красногорівці після обстрілу терористів (twitter.com/666_mancer)

Красногорівка у Донецькій області зранку 28 травня під прицілом бойовиків із самого ранку 28 травня: від обстрілів загорілася місцева школа, пошкоджено лікарню, зруйновані будинки місцевих мешканців.

Про це повідомив очільник Національної поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін.

"Красногорівка. О 06:40 бойовики почали обстріл міста. Є інформація про пошкодження будівлі міської лікарні, кілька снарядів впали в житловому секторі (в районі заводу)", - йдеться у повідомленні на Facebook.

Аброськін відзначив, що людей і персонал лікарні евакуюють під безперервним обстрілом. Інформація про пошкодження і постраждалих уточнюється.

"На 07.45 обстріл триває, співробітники поліції під безперервним обстрілом почали евакуацію персоналу лікарні і хворих терапевтичного відділення. В основному, це люди похилого віку", - пише він.

Водночас від обстрілів бойовиків загорілася школа № 2 Красногорівки.

Загалом обстріл міста тривав понад 2 години.

Прес-центр штабу АТО проінформував, що 27 травня бойовики здійснили 49 обстрілів, поранено 8 військовослужбовців.

На Приморському напрямку бойовики вели вогонь зі 122-мм артилерійських систем, а також мінометів калібру 82 мм. У районі Широкиного, Водяного, Лебединського, Чермалика та Гнутового стріляли зі стрілецької зброї і гранатометів. На північ, у напряму Докучаєвська, застосували озброєння БМП і великокаліберних кулеметів. Також били з околиць Донецька по укріпленнях сил АТО на підступах до Мар'їнки із гранатометів різних модифікацій.

На Донецькому напрямі вони двічі обстрілювали позиції сил АТО біля Троїцького з артилерії калібру 122 мм. Також під обстріл потрапили передмістя Авдіївки і Зайцевого.

На Луганському напрямі українські військові зафіксували дев'ять випадків застосування зброї. Під обстріл потрапили позиції поблизу Новозванівки і Новоолександрівки, а також поблизу Кримського, район Станиці Луганської.

У свою чергу терористи у своїх паблік у соцмережах звинувачують українських військових в обстрілі в Новоазовському районі.