Матіос обіцяє нові гелікоптери для корупціонерів

16:01, 25.05.2017
Матіос обіцяє нові гелікоптери для корупціонерів

Користувачі соцмереж цікавляться у Матіуса чи звільнених судом податківців розвезуть по домівках на "вертушках".

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос зрадів тому, що суд постановив арештувати одіозного колишнього голову Харківської обласної податкової адміністрації Станислава Денисюка, якого вважають "смотрящим" за бізнесом олігарха-втікача Сергія Курченка.

 

Зауважимо, що це перший затриманий податківець, якому суд обрав запобіжний захід утримання під вартою, тоді як багатьох інших податківців, підозрюваних у корупції, суддя Катерина Москаленко відпускала під заставу.

 

Зокрема, пан Матіос написав у Facebook в четвер: «Затриманий вчора генерал-лейтенант Денисюк - арешт або застава 100 млн. 320 тисяч гривень (рішення суду)».

 

Також прокурор Матіос прокоментував іронічні закиди користувачів соцмереж, мовляв, чи підозрюваних у корупції податківців "гелікоптерами розвезуть по домівках з такою ж помпою?".

 

"Ні! Скоріш за все гелікоптери прилетять за тими, хто їх точно не чекає! Трішки пізніше", – зазначив головний військовий прокурор.

 

Нагадаємо, у ніч на четвер суддя Печерського райсуду Києва Катерина Москаленко звільнила з-під варти колишніх керівників обласних податкових Луганщини і Полтавщини - Олександра Антіпова під заставу в розмірі 15 мільйонів гривень та Володимира Задорожного - із правом внесення застави у розмірі 12 мільйонів гривень. Обоє підозрюваних зобов’язані носити електронні браслети протягом двох місяців.

 

Зауважимо, що Антіпова звільнили з-під варти навіть не зважаючи на те, що під час  затримання у нього вилучили валізу, в якій було 3,8 млн. доларів, тоді як у інших колишніх керівників регіональних податкових часів Януковича (загалом затримано 23 податківця підозрюваних у корупції), суми вилучених коштів у рази менші.

 

Суддя Москаленко звільнила під заставу ще кількох податківців у четвер.

 

Нагадаємо, в середу вранці більше 1700 співробітників Нацполіції і близько 500 військових прокурорів провели 454 обшуки на території 15 областей держави. Одночасно було затримано 23 колишніх керівників обласних і районних податкових.

 

Після цього десятки затриманих конвоювали гелікоптерами Нацгвардії з Харкова, Дніпра і Одеси  до Києва. А після оголошення підозри в корупції, доставили до судів  столиці.