До судів Києва доставляють затриманих податківців з Харкова, Дніпра і Одеси (фото)

17:26, 24.05.2017
До судів Києва доставляють затриманих податківців з Харкова, Дніпра і Одеси (фото)

Десятки затриманих за підозрою у корупції керівників податкової конвоювали з Харкова, Дніпра і Одеси на гелікоптерах, які приземлилися на аеродромі Нацгвардії у Києві в середу.

 

Після цього, затриманих почергово конвоюють автотранспортом до Генпрокуратури, де їм оголошують підозри в корупції, а далі розподіляють до судів  столиці.

 

Коли саме розпочнуться судові засідання щодо обрання затриманим запобіжних заходів наразі невідомо.

 

Про це повідомляють українські ЗМІ.

 

Відомо, що першими на аеродромі приземлилися гелікоптери силовиків із Харкова та Дніпра, згодом прибув гелікоптер з Одеси.

 

 

Більшість затриманих були керівниками обласних податкових адміністрацій за часів колишнього президента Віктора Януковича та тодішнього голови Міністерства доходів і зборів Олександра Клименка.

 

Загалом усіх їх затримали під час грандіозної антикорупційної операції силовиків, яку провели одночасно в 15 областях України в середу зранку. 

 

 

Серед конвойованих є й одіозний екс-голова Харківської обласної податкової адміністрації Станислав Денисюк, якого вважають "смотрящим" за бізнесом олігарха-втікача Сергія Курченка.

 

Також до Києва доставили колишнього очільника податкової Луганщини Олександра Антипова. Під час затримання у нього вилучили валізку, в якій було понад 3,5 мільйона доларів.

 

Наразі перших п’ятьох затриманих вже привезли до Печерського райсуду Києва. Згодом сюди ж доправили ще трьох підозрюваних у корупції. 

 

 

Тоді як у прес-центрі Судової влади України повідомляють, що до Печерського суду надійшло лише 4 клопотання про обрання запобіжного заходу затриманим в рамках антикорупційної спецоперації податківцям.

 

Розглядатиме ці клопотання суддя Катерина Москаленко.

 

Нагадаємо, раніше головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив, що в середу більше 1700 співробітників Нацполіції і близько 500 військових прокурорів провели 454 обшуки на території 15 областей держави. За його словами, одночасно було затримано 23 податківця.