Теракт у Манчестері: відповідальність узяла на себе ІДІЛ

10:42, 23.05.2017
Теракт у Манчестері: відповідальність узяла на себе ІДІЛ

Поліція Манчестера очепила місце теракту.

Терористичне угрупування "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за вибух під час коцерту американської поп-співачки Аріани Гранде у Manchester Arena в центрі британського Манчестера в ніч на вівторок.

 

Про це повідомляє Reuters із посиланням на відповідне відео терористів, розміщене в соціальних мережах у вівторок вранці.

 

За останніми даними британської поліції, в результаті вибуху загинули 22 людини, серед них були діти, поранено щонайменше 59 глядачів.

 

За даними британської поліції, враховуючи перші ознаки інциденту, швидше за все йдеться про напад терориста-смертника. Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що правоохоронні служби з'ясовують усі деталі терористичної атаки.

 

У консульській службі МЗС України повідомляють, що поліція британського Манчестера досі не оприлюднила дані про загиблих і постраждалих під час теракту. Тому невідомо чи є серед них українці.

 

У свою чергу, Президент України Петро Порошенко засудив вибух в британському місті Манчестер минулої ночі, який призвів до загибелі людей.

 

«Шокований звісткою про теракт у Манчестері. Суворо засуджую будь-які акти тероризму. Моï найщиріші співчуття сім’ям та близьким загиблих. Украïна разом з Великою Британією у ці трагічні часи», – зазначив Порошенко у Twitter.

 

Нагадаємо, щонайменше 22 глядачі загинули і ще 59 отримали поранення в результаті вибуху в концертному залі Manchester Arena приблизно о 22:35 у понеділок.

 

У цей час в залі закінчувався концерт американської поп-співачки Аріани Гранде, коли сотні глядачів у паніці тікали із зали.