Володимира Мойсика не обрали головою Конституційного суду

15:25, 19.05.2017
Володимира Мойсика не обрали головою Конституційного суду

Конституційний суд лишається без голови.

Суддя Конституційного суду України Володимир Мойсик не набрав необхідної кількості голосів під час таємного голосування суддів в четвер.

 

Відтак, КСУ лишається без голови. 

 

Про це повідомляють джерела «України молодої» у КСУ в п’ятницю.

 

Водночас, невідомо скільки саме голосів набрав суддя Мойсик під час спеціального пленарного засідання КСУ.

 

                                                     Володимир Мойсик. 

 

На офіційному сайті Конституційного суду інформація про результати таємного голосування досі відсутня. Згідно законодавства, для обрання голови КСУ необхідно, аби за кандидата проголосувало не менше 10 суддів.

 

Водночас, керівник прес-служби КСУ Наталія Муха повідомила ЗМІ, що невдовзі судді проведуть ще одні вибори голови, але дата проведення наступного засідання з питань обрання голови наразі не відома.

 

"Вчора було засідання, на якому таємним голосуванням обирали голову Конституційного суду. Нікого не обрали. Кандидат, який висунув свою кандидатуру на посаду голови, не набрав достатньої кількості голосів, тому будуть іще одні вибори", – сказала пані Муха.

 

Наразі обов'язки голови КСУ як старший суддя за віком виконує Юрій Баулін, однак його повноваження судді закінчуються 3 червня 2017 року. Цього дня добігають кінця повноваження іще одного судді КСУ – Сергія Вдовіченка. Обидва свого часу були призначені за квотою президента.

 

Таким чином після 3 червня КСУ працюватиме у складі лише 13 суддів. У разі необрання нового голови до 3 червня, його обов'язки виконуватиме старший суддя за віком Віктор Кривенко.

 

Нагадаємо, Володимира Мойсика було призначено суддею КСУ за президентською квотою в січні 2016 року.  Пан Мойсик неодноразово обирався народним депутатом, працював суддею в різних суддівських інстанціях Києва, а також у Верховному суді України.