Для нової розв'язки на Шулявці знесуть частину заводу «Більшовик»

21:45, 18.05.2017
Для нової розв'язки на Шулявці знесуть частину заводу «Більшовик»

"Конюшинна" розв'язка на Шулявці захопить нові території ("Київдормістпроект)

Містобудівна рада Києва підтримала варіант реконструкції дорожньої розв'язки біля станції метро "Шулявська", що передбачає будівництво дорожньої петлі й знесення приміщень заводу "Більшовик".

Відповідне рішення містобудівна рада прийняла 18 травня, повідомляє "Українська правда. Київ".

Проект був представлений інститутом "Київдормістпроект".

Він являє собою неповну "конюшину", що передбачає знесення корпусу заводу "Більшовик" і будівництво на його місці петлі.

Проект припускає будівництво повороту з вулиці Довженка на проспект Перемоги і 2 з'їзди зі шляхопроводу на проспект Перемоги.

Відзначається, що проект не вимагає великого втручання в інженерні мережі й мінімально заходить на ділянки, що не перебувають у віданні "Київавтодору".

Як відомо, Київська адміністрація розглядала 7 варіантів реконструкції дорожньої розв'язки біля станції метрополітену "Шулявська".

З них 3 варіанти обрали для подальшого розгляду.

Заступник голови КМДА з питань транспортної інфраструктури Ілля Сагайдак назвав оптимальним варіантом нової транспортної розв’язки на Шулявці трирівневу розв’язку з реверсним розподільчим кільцем.

Київська адміністрація має намір провести реконструкцію Шулявського мосту й розв'язки біля станції метрополітену "Шулявська" до 2019 року.

Будівництво розв'язки на Шулявці планують розпочати наприкінці цього року.