Українців закликають допомогти дівчаткам-сиротам з Авдіївки

13:16, 14.05.2017
Українців закликають допомогти дівчаткам-сиротам з Авдіївки

У маленької Олександри лишилася тільки бабуся. (Фото з ФБ-сторінки Наталі Шиман)

Волонтери першими відгукнулися на трагедію двох дівчаток – Жені і Саші, які втратили батьків під час ворожого обстрілу житлового сектору Авдіївки в суботу ввечері.

 

Про це повідомила речник поліції Донеччини Наталя Шиман у Facebook  в неділю.

 

«Вчора у перші ж хвилини після цієї жахливої новини відгукнулись волонтери і небайдужі люди, які запропонували допомогу. Сподіваюсь, вся Україна допоможе цим родинам оговтатися від трагедії», - написала пані Шиман.

 

І навела контакти і реквізити рідних, які лишилися у дівчаток 6 і 7 років.

 

Бабуся Саші - Мезенцева Зінаїда Михайлівна, телефон 066 637 49 20, Приват 5168757319813798

 

Тітка Жені - Пастарнак Ірина Анатоліівна, Приватбанк 4149497872917325

 

За словами речника поліції, саме тітка і бабуся забрали дівчаток після втрати батьків. Діти ще не розуміють, що втратили батьків.

 

 

"Женя останні 2 роки не жила в Авдіївці. Вона інвалід дитинства, їй потрібен постійний нагляд кардіологів, тому з мамою та старшим братом вони виїхали до Києва. Родина приїхала лише на вихідні, щоб глянути - як там дім. Це в їх будинок прилетіло", - повідомила жахливі подробиці Наталя Шиман.

 

При цьому, важкі поранення під час обстрілу отримав 25-річний брат маленької Жені.

 

Тоді як у дівчинки Олександри не лишились нікого, крім бабусі, яка сама живе в Авдіївці, у напівзруйнованому будинку, працює прибиральницею. Поліцейські відвезли до неї дитину.

 

Нагадаємо, внаслідок обстрілу житлового сектору Авдіївки загинуло четверо мирних мешканців – три жінки та чоловік, ще один отримав важке поранення. Снаряд потрапив на подвір'я будинку у той момент, коли на вулиці перебували власники будинку та їхні гості.

 

Сиротами лишилися дві дівчинки 6 і 7 років, які гралися поруч і лише дивом не постраждали.

 

Через цю трагедію Президент Петро Порошенко скасував своє перебування на фіналі пісенного конкурсу "Євробачення" у суботу.

 

«Губернатор» Донеччини Павло Жебрівський скасував відзначення Дня Європи, яке мало відбутись в неділю у Покровську.