Дніпро після бійки 9 травня: ГПУ розслідує, мер забере гроші у псевдоветеранів

09:51, 10.05.2017
Дніпро після бійки 9 травня: ГПУ розслідує, мер забере гроші у псевдоветеранів

"Тітушки" у Дніпрі забезпечили участь "опоблоківців" у акції "Безсмертний полк". (Фото з ФБ-сторінки Бориса Філатова)

Генпрокурор Юрій Луценко стверджує, що правоохоронці затримали 8 «тітушок», які за гроші напали на учасників АТО і побили окремих з них під час урочистостей з нагоди Дня Перемоги у Дніпрі у вівторок.

 

Тоді як мер Дніпра Борис Філатов стверджує, що затриманих молодиків вже відпустили і обіцяє припинити фінансування псевдоветеранських організацій, які не мають жодного стосунку до Лругої світової війни.

 

Про це Юрій Луценко і Борис Філатов повідомили у Facebook  в середу.

 

«Вчора 8 ідентифікованих "тітушок", що напали на учасників АТО, були затримані, вони будуть притягнуті до кримінальної відповідальності. Слідство працює, щоб встановити організатора і джерело фінансування "тітушок". Також проводиться розслідування ганебної співпраці працівників Нацполіції з "тітушками". За це також будуть відповідати», - написав Юрій Луценко.

 

На думку Генпрокурора, "прокремлівська по суті акція стала можливою через самоусунення патріотичних організацій та партій від святкування нашої перемоги".

 

Тоді як мер Дніпра Борис Філатов написав у коментарі під постом Луценка: «Юрію Віталійовичу, Вас дурять. Усіх затриманих, окрім одного, який побив депутата облради Влада Бородіна, вже відпустили. Наразі в ІТТ лише одна людина з «тітушок».

 

 

На своїй сторінці у Facebook Борис Філатов визнає свою провину в тому, що «довіривсязапевненням поліції, що все під контролем». Він також наголосив, що «відсьогодні припиняю місцеве фінансування усіх «ветеранських» організацій з бійцями колчаківських фронтів 46 року народження».

 

«На наступній сесії міської ради буде виділено місцеве фінансування спілки ветеранів АТО», - написав пан Філатов.

 

Мер Дніпра також звинувачує у бійні колишнього «губернатора» області, депутата від «Опозиційного блоку» Олександра Вілкула.

 

 

«Для того, щоб притягнути в обласний центр маргиналів з Кривого Рогу, Павлограду і Каменського, роздавати ща портрети «дідів» гроші, дурити стариків і ходити строєм по центральному проспекту під охороною биків потрібно бути унікальною, боягузливою і тупою твариною», - написав Філатов на адресу Вілкула. 

 

При цьому, керівництво поліції міста Дніпро і області відкидають закиди у співпраці з «тітушками», призначивши проведення власного службового розслідування дій поліції під час масових заходів 9 травня.

 

За даними місцевої поліції, у затриманих (яких дійсно згодом відпустили) вилучено з рюкзаків чотири ножа, три одиниці травматичної зброї, одну одиницю газової зброї, шість газових балончиків, балаклави тощо, а також каністру з хімічною сумішшю "зі специфічним запахом".

 

Як повідомляла «УМ», 9 травня у місті Дніпро сталася масова бійка, було травмовано 14 осіб, а за підозрою в причетності до сутичок затримано 15 осіб.

 

За даними ЗМІ, штовханину з АТОвцями почали невідомі хлопці спортивної статури, які перед цим охороняли агітаційні намети "Опозиційного блоку" та мали помаранчеві позначки на грудях, тоді як поліція відтіснила ветеранів АТО і захистила «тітушок».