На Донбасі поранено десятеро захисників України і одну мирну мешканку

14:58, 05.05.2017

Десятеро захисників України отримали поранення внаслідок ворожих обстрілів на всіх напрямках східного фронту протягом минулого четверга. Ще одна мирна мешканка Красногорівки отримала поранення під час обстрілу Красногорівки у п’ятницю.

 

Про це повідомив речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко під час брифінгу в п’ятницю.

 

"За минулу добу унаслідок бойових дій загиблих в лавах ЗСУ немає, проте 10 воїнів отримали поранення унаслідок обстрілів", - зазначив полковник Лисенко.

 

За даними Міноборони, 6 бійців були поранені в районі селища Луганське на Світлодарській дузі, ще 4 – в районі Павлополя на маріупольському напрямку.

 

При цьому, по сусідньому селищу Водяне ворог гатив ще й з важкої артилерії, випустивши протягом 30 хвилин понад 30 снарядів.

 

Загалом, на всіх напрямках фронту зафіксовано 52 ворожих обстріли протягом минулого четверга.

 

Зокрема, в районі Авдіївки опорні пункти ЗСУ ворог накрив мінометним і танковим вогнем.

 

У свою чергу, начальник Головного управління Нацполіції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін повідомив, що бойовики 5 травня обстріляли Красногорівку Донецької області, внаслідок чого поранили 57-річну жінку та пошкодили будинок.

 

За його даними, бойовики обстріляли район міської лікарні – розбили декілька вікон будівлі. Також пошкодження зазнав нежитловий приватний будинок на вулиці Грушевського.