Терорист із «ДНР» Гійом Кувел’є служить в армії США

12:34, 02.05.2017
Терорист із «ДНР» Гійом Кувел’є служить в армії США

Гійом Кувел'є викладав у соцмережі багато фото із Донбасу

Російський найманець, що воював у бандформуванні "Привид" Гійом Кувел'є із позивним "Ленорман" поїхав до Америки, де його прийняли на службу в армію США.

Про це повідомляє журналіст Андрій Цаплієнко у Facebook.

"Гійом Кувел’є, псевдо "Ленорман", бойовик з американським та французьким паспортами, воював разом з "сєпарами" проти України, згодом підписав контракт з армією США і навіть служив в американській піхотній дивізії на Гаваях. Документи, які свідчать про це, потрапили в розпорядження газети "The Washington Post", - пише Цаплієнко.



Журналіст повідомляє, що розслідування діяльності Кувел'є в Україні неабияк занепокоїло терориста, тому він наполягає, що змінився.

Кувел'є повідомив журналістам, що американська армія - єдиний його шанс рухатися далі.

"Публікуючи історію про мене, ви завдаєте ударів моїй кар’єрі та допомагаєте тим, хто хоче дискредитувати Армію. Моїм колишнім російським друзям це б сподобалось …", - написав терорист іноземним журналістам.

Керівництво збройних сил США вже розпочало розслідування фактів біографії Кувел'є.

Варто відзначити, що інформація стосовно того, що Гійом Кувел'є воював на боці "ДНР" була і залишається у відкритому доступі.



Андрій Цаплієнко відмічає, що маршрут українських мандрів Кувел’є добре відомий Службі безпеки України, інформація щодо нього є на сайті "Миротворець".

Варто відзначити, що російське видання "Газета.RU" 5 березня 2015 року публікувала інтерв'ю із іноземним терористом "ДНР" Гійомом Норманом, який розповідав саме про такий маршрут переміщення на окуповану частину Донбасу, та відзначав, що до проїзду Україною, йому не вдалося потрапити до терористів із Росії.

У коментаряє американським журналістам Кувел'є стверджує, що ніколи не був у "ДНР", а те, що його можна побачити на відео під час штурму Донецького аеропорту, він прокоментував просто: «Це був не я, а моя голограма».

"The Washington Post" відмічає, що Кувел'є був помічений на фото поряд зі Стрєлковим-Гіркіним та, напевне, отримував від Москви медалі за війну на боці російських найманців на Донбасі.



Після війни на Донбасі Гійом Кувел'є відправився до Іраку, де воював проти курдів.



Американські журналісти звернулися із запитом до керівництва збройних сил США, які відповідають за перевірку кандидатів на службу.

Келлі Бленд, речник рекрутингової комісії армії США, повідомив, що стосовно Кув'єля розпочали процес перевірки відповідності усім стандартам.

При цьому сам Кувел'є розповідав, що вже пройшов курс підготовки та служив на Гаваях та у штаті Джорджія.