В Одесі огородили Куликове поле і пропускають на нього через металодетектори (фото)

10:27, 02.05.2017
В Одесі огородили Куликове поле і пропускають на нього через металодетектори (фото)

Поліція повідомляє, що контролює порядок на Куликовому полі (Думская)

О 7 ранку Куликове поле в Одесі відкрили для бажаючих вшанувати пам'ять загиблих 2 травня 2014 року, але площу поліція огородила, а людей пропускає лише через металодетектори.

Як пише "Думська", бажаючих вшанувати загиблих у Будинку профспілок пускають з боку Канатної вулиці через рамки металодетекторів.

"З метою недопущення масових заворушень, по периметру та по всій території Куликового поля патрулюють поліцейські наряди та військовослужбовці Національної гвардії України", - повідомили у прес-службі національної поліції Одеської області.





Одеське видання "Думская" відмічає, що до 10 ранку конфліктів не булу, але одна жінка хотіла пройти на Куликове поле із георгіївською стрічкою, яку правоохоронці попросили зняти.

Вшановувати пам'ять загиблих 2 травня 2014 р. під час зіткнень між проросійськими і проукраїнськими активістами будуть люди із різними політичними настроями окремо, передає "Інтерфакс-Україна".

Об 11.00 на перехресті вулиць Дерибасівської і Преображенської відбудеться акція проукраїнських активістів із вшанування пам'яті полеглих під час маршу "За Єдину Україну" 2 травня 2014р.

О 14.00 на Куликовому полі відбудеться поминальна акція проросійських активістів за жертвами пожежі в Будинку профспілок.



Нагадаємо, що під час протистоянь 2 травня  в Одесі та масштабної пожежі у Будинку профспілок загинули 48 людей і більше 200 постраждали. Більша частина загиблих померли під час або в результаті пожежі в Будинку профспілок на Куликовому полі.

Однак першими жертвами зіткнень були саме проукраїнські активісти, які загинули в районі Грецької площі.