Боєць 92-ї бригади Ігор Шапошник загинув під час мінометного обстрілу Красногорівки

17:51, 30.04.2017
Боєць 92-ї бригади Ігор Шапошник загинув під час мінометного обстрілу Красногорівки

Ігор Шапошник назавжди лишився 18-річним.

Солдат 92-ї окремої механізованої бригади Ігор Шапошник загинув під час мінометного обстрілу позицій ЗСУ в районі Красногорівки Мар’їнського району Донецької області у п’ятницю близько 5:00 ранку.

 

Захиснику України мало виповнитися 19 років 20 червня. Утім, він назавжди лишився 18-річним.

 

Про це повідомляють волонтери і знайомі воїна у соцмережах.

 

Оскільки уродженець Харкова Ігор Шапошник був сиротою, його похвали на Алеї Слави Харківського кладовища №18 вже наступного дня, 29 квітня.

 

Вихователька дитячого будинку в селищі Золочів Людмила Попова, в якому виховувався Ігор Шапошник, згадує, що коли почалася війна з Росією на Донбасі, її вихованець ще навчався у 10 класі.

 

Після цього він закінчив профтехучилище. А вже у грудні 2016 року вступив на військову службу за контрактом.

 

«Ігор пройшов нeлeгкий життєвий шлях. Щe будучи малeньким, від нього відмовилися батьки, і він близько 10 років пeрeбував у дитячому будинку, потім продожив навчання в ПТУ. Та коли в країні йдe війна, він нe зміг залишатися осторонь. У грудні 2016-го Ігор пішов служити за контрактом і був направлeний у зону АТО. У соціальних мережах він писав: «Украіна - понад усe», - написала пані Попова у соцмережах.

 

За її словами, дитячий будинок закрили півроку тому, але вихованців закладу знову об'єднала біда: вихователі і вихованці провели Ігоря Шапошника в останню путь у Харкові. Юного воїна поховали з військовими почестями.

 

«Біль втрати пeрeповнює сeрця, та ми пишаємося Ігорeм. Він - гeрой, який загинув, захищаючи рідну зeмлю. Слава Украіні! Гeроям Слава!», - передає вихователь думку колег і вихованців дитбудинку в Золочеві, які були справжньою родиною Ігоря Шапошника.

 

Раніше Міноборони повідомляло, що під час обстрілу Красногорівки загинув один захисник України (ним виявився Ігор Шапошник), ще четверо було поранено.

 

Водночас, за словами речника Міноборони з питань АТО Олександра Мотузяника, протягом минулої суботи, 29 квітня, на східному фронті двоє українських військовослужбовців загинули, ще четверо зазнали поранень.

 

Зокрема, один захисник України загинув в районі Зайцевого під Донецьком.

 

Також стало відомо, що лікарям не вдалося врятувати життя бійця, який отримав кульове наскрізне проникаюче поранення черевної порожнини під час обстрілу Авдіївки в суботу.

 

«Зважаючи на стан військовослужбовця, у якого внаслідок поранення були ушкоджені органи та магістральні судини черевної порожнини, до лікарні прибули хірурги 66 військового-мобільного госпіталю. Операція тривала більше 5 годин, та врятувати життя важкопораненого військовослужбовця не вдалося», - зазначили в штабі.