Морпіх Олександр Бердник підірвався на міні в авто під Павлополем (відео)

16:00, 29.04.2017
Морпіх Олександр Бердник підірвався на міні в авто під Павлополем (відео)

Олександр Бердник не дожив кілька днів до 22-річчя. (Фото з ФБ-сторінки Андрія Римарука)

Матрос 36-ї окремої бригади морської піхоти Олександр Бердник загинув у військовому автомобілі, який наїхав на невідомий вибуховий пристрій в районі Павлополя на маріупольському напрямку в п’ятницю.

 

Прізвище загиблого воїна повідомили волонтери проекту «Повертайся живим» на своїй сторінці у Facebook  у субботу.

 

Вони також оприлюднили відео, на якому видно перевернутий палаючий автомобіль військових на місці підриву.

 

За даними волонтерів, авто, яке їхній фонд передав морській піхоті у грудні 2016 року, підрвалося на ворожій міні.

 

«Під час вибуху загинув Олександр Бердник, морський піхотинець, який перебував в автомобілі. Загинув за кілька днів до свого 22-річчя. Непоправні втрати ми несемо щодня. Але особливо болить душа і крається серце, коли дізнаєшся про загибель людини, яку ти знав», - зазначає представник проекту «Повертайся живим» Андрій Римарук.

 

І додає, що спочатку у бою втратив ногу командир роти, після нього кілька бійців отримали важкі поранення. А тепер загинув Олександр Бердник з тієї ж роти.

 

«Ми маємо виграти цю війну, хоча б заради тих, кого вже не повернути», - констатує волонтер. 

 

Відомо, що Олександр Бердник народився в Одесі 1 травня 1995 року.  

 

 

Напередодні штаб АТО повідомив про підрив військового авто під Павлополем і загибель захисника України, який перебував у ньому. 

 

Водночас, у штабі АТО додають, що окрім морпіха Олександра Бердника, протягом минулої доби загинув ще один захисник України, шестеро отримали поранення.

 

«Найбільші втрати припадають на Красногорівку Мар’їнського району Донецької області, яку противник накрив вогнем з мінометів, гранатометів і САУ. За даними штабу, там загинув 1 боєць, 4 зазнали поранень, один з них перебуває у вкрай тяжкому стані», - повідомив речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко.

 

Ще по одному військовому внаслідок ворожих обстрілів поранено у Зайцевому та у Верхньоторецькому.

 

За словами полковника Лисенка, ситуація у зоні АТО "знову загострилася, причому на усіх напрямках одразу". За минулу добу, 28 квітня, окупанти здійснили 70 обстрілів позицій ЗСУ, у тому числі з важкої артилерії.