В Одесі скасовано рішення міськради про повернення комуністичних назв вулиць

18:58, 28.04.2017
В Одесі скасовано рішення міськради про повернення комуністичних назв вулиць

Спроба проросійського реваншу в Одесі не пройшла.

Приморський районний суд Одеси визнав нечинним рішення Одеської міської ради про повернення "декомунізованим" вулицям старих назв, ухвалене 26 квітня.

 

Відповідну постанову суд ухвалив у п’ятницю.

 

"Визнати протизаконним та скасувати рішення XV сесії Одеської міської ради VII скликання "Про найменування вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів та інших географічних об'єктів, розташованих на території міста Одеси", - йдеться у постанові Приморського райсуду Одеси.

 

 

Тим самим суд задовольнив адміністративний позов громадської організації "Самооборона Одеси" до мерії, який було подано цього ж дня.

 

Керівник «Самооборони Одеси» Дмитро Гуменюк зазначив, що завдяки суду вдалося зупинити спробу дестабілізувати ситуацію в місті напередодні 2 травня.

 

«Реваншу проросійських сил не буде. Одеса – українське місто, і тут не місце назвам комуністичного режиму, що нищив українську державність. Так само – не місце і прибічникам “русского міра”. Одесити вже неодноразово демонстрували, що здатні дати відсіч будь-яким виявам сепаратизму, і доводитимуть це аж поки не виженуть реваншистів з міста», - цитує пана Гуменюка спільнота «Вільні люди Одеси» у Facebook.

 

Як повідомляла «УМ», Одеська міська рада під час сесії в середу, 26 травня, повернула старі назви низці вулиць, яків ході декомунізації перейменував колишній голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі.

 

Зокрема, в Одесу хотіли "повернути" вулиці 25-ї Чапаєвської дивізії, Гайдара, Бєлінського, Бадаєва, Терешкової, проспект Маршала Жукова, вулицю і провулок Бабушкіна тощо.

 

На розгляд депутатів це незаплановане питання вніс колишній секретар міськради Олег Бриндак. Депутати також пргголосували за перейменування вулиць, які були названі на честь загиблих воїнів АТО.

 

За цим фактом прокуратура Одеської області у четвер, 27 квітня, розпочала кримінальне провадження.