Старший солдат Павло Смирнов помер від втрати крові після мінометного обстрілу

16:30, 24.04.2017
Старший солдат Павло Смирнов помер від втрати крові після мінометного обстрілу

Павло Смирнов загинув біля селища Верхньоторецьке (Pavel Smirnov)

Старший солдат 72-ї Окремої механізованої бригади Павло Смирнов помер від втрати крові після обстрілу з міномета селища Верхньоторецьке Ясинуватського району на Донеччині.

27-річного солдата встигли довезти до шпиталю у Торецьку, але справитися із тяжким пораненням осколками міни в живіт лікарі не змогли.

"22 квітня 2017 року приблизно о 20 годині під час виконання завдання на визначеній позиції призначення в районі АТО, під час мінометного обстрілу підрозділами російсько-окупаційних військ був важко поранений і помер від отриманих поранень під час проведення операції у шпиталі військовослужбовець Збройних Сил України старший солдат Смирнов Павло Юрійович 08.07.1989р.н., призваний на військову службу за контрактом Чернігівським ОМВК", - повідомляє Чернігівський військоммат.



Павло Смирнов народився у селі Полуботки поблизу Чернігова. Шкільні роки провів у чернігівській школі № 1, що відома у місті поглибленим вивченням іноземних мов.

Про обстріли 22 квітня поблизу Авдіївки, де в зоні бойових дій перебуває 72-га бригада, повідомляв прес-центр штабу АТО.

"На даному напрямку противник застосовував 120-міліметрові міномети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю", - написали речники Міністерства оборони.

У результаті одного із таких обстрілів і загинув Павло Смирнов.

Про його смерть розповів один із офіцерів бригади, Сергій Місюра, відомий як "Капітан Прайс".

"До шпиталю привезли у свідомості. Провели операцію. Помер в госпіталі вночі, через декілька годин. Близько першої години ночі", - написав Сергій Місюра у коментарі під постом у Facebook про те, що боєць помер через те, що швидка занадто довго їхала.



"Чернігівщина завжди пам’ятатиме патріотів, які ціною власного життя захищали територіальну цілісність України. Вічна пам'ять! Слава Воїнам АТО!", - написали на сторінці у соцмережі Чернігівського військоммату.