Українська делегація в ПАРЄ вимагає імпічменту голови асамблеї Аграмунта через поїздку до Сирії

13:25, 24.04.2017
Українська делегація в ПАРЄ вимагає імпічменту голови асамблеї Аграмунта через поїздку до Сирії

Педро Аграмунта закликають піти у відставку та погрожують імпічментом (Еспресо.TV)

Українська делегація Парламентської асамблеї Ради Європи вимагає імпічменту голови ради парламентарів європейських країн Педро Аграмунта, що відвідував Сирію.

Про це написала народний депутат та член ПАРЄ Ірина Геращенко.

"Українська делегація наголошує, що ми вимагаємо дебатів по імпічменту президента ПАРЄ як не достойного займати цю посаду, який просто нищить Асамблею", - написала Ірина Геращенко.

Народний депутат Леонід Ємець, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя, що також представляє Україну в ПАРЄ, повідомив, що Педро Аграмунт вважає, що зробив помилку, полетівши до Сирії.

"Покаяння на нашу думку недостатньо. Нажаль процедура імпічменту Президента ПАРЄ регламентом не передбачена. Тому потрібно або міняти регламент або добровільна відставка Педро Аграмунта. І це позиція не лише української делегації, а і багатьох інших", - написав він.

При цьому Леонід Ємець нагадав, що президент ПАРЄ заявив що добровільно в відставку не піде.

У той же час, Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи не знайшло голосів, щоб винести на розгляд окрему резолюцію щодо візиту президента ПАРЄ Педро Аграмунта до Сирії.

"У ПАРЄ був внесений проект даної резолюції, 11 голосами проти 7 було ухвалене рішення про відмову від його розгляду", - йдеться у повідомленні "Європейської правди".

Відразу після скандальної поздки до Сирії, що відбулася 21 березня, народний депутат Володимир Ар'єв повідомляв, що європейські парламентарі обурені фактом відвідин близькосхідної країни.

"Весь день після прильоту на засідання комітету ПАРЄ в Париж спілкуюся з колегами з інших делегацій з приводу візита президента ПАРЄ до Ассада на запрошення російських депутатів. Сказати що колеги здивовані - нічого не сказати. Вони в шоці! І, вочевидь, тим хто їздив доведеться вже по поверненню відповідати на купу неприємних питань", - написав він у березні.

Як повідомляла "УМ", Парламентська асамблея Ради Європи офіційно переобрала іспанського політика Педро Аграмунта на посаду президента ще на один річний термін у 2017 році.

Педро Аграмунт за попередньої каденції доклав зусиль для зняття санкції з Російської Федерації, але не досяг успіху.

Для європейських ЗМІ він відомий тим, що перервав багаторічну традицію спілкування з пресою в Страсбурзі.