Збірна України з хокею програла Угорщині в першому ж матчі

16:53, 22.04.2017
Збірна України з хокею програла Угорщині в першому ж матчі

Українські хокеїсти програли вдома.

Збірна України з хокею поступилася збірній Угорщини в першому матчі чемпіонату світу в дивізіоні ІА, який відбувся у Палаці спорту в Києві у суботу.

 

Команда Олександра Савицького продемонструвала хорошу комбінаційну гру, але поступилася з рахунком 3:5.

 

Українці першими відзначились у стартовому періоді, втім, угорці ще до першої перерви зрівняли рахунок. У другому періоді вийшли вперед вже гості, але потім Микита Буценко закинув шайбу після помилки воротаря суперників, реалізувавши більшість.

 

А незабаром господарі навіть вийшли вперед: збірна України продавила захисні порядки угорців, і Буценко на п'ятачку виявився спритнішим за всіх, оформивши дубль.

 

У заключній 20-хвилинці українська команда не зуміла зберегти здобуту перевагу. В середині періоду за угорців відзначилися Сарауер і Дансеро.

 

В останні дві хвилини "синьо-жовті" кинули всі сили, щоб здобути хоча б очко, прибравши з майданчика воротаря. Але угорці вистояли, забивши наостанок п'яту вирішальну шайбу в порожні ворота збірної України за 11 секунд до кінця поєдинку.

 

Нагадаємо, у Києві в суботу стартував Чемпіонат світу з хокею із шайбою у дивізіоні ІА. На київському льоду гратимуть національні команди України, Австрії, Угорщини, Польщі, Казахстану та Республіки Корея.

 

Для України, яка залишила ТОП-дивізіон світового хокею ще в 2007 році, цей турнір є дуже важливим. Адже дві кращі збірні потраплять до еліти світового хокею: отримають право повернутися у ТОП-16 хокейних команд світу й зіграти у 2018 році в Данії в когорті з провідними збірними планети.