Миколу Мартиненка затримали детективи НАБУ (відео)

19:10, 20.04.2017
Миколу Мартиненка затримали детективи НАБУ (відео)

Микола Мартиненко поїхав із детективами НАБУ в синьому мікроавтобусі.

Детективи Національного антикорупційного бюро України затримали колишнього народного депутата від фракції «Народний фронт» Миколу Мартиненка у Києві в четвер ввечері.

 

Про це повідомив депутат Сергій Лещенко у Facebook.

 

«Мартиненко затриманий силами НАБУ у справі отримання відкатів за контрактами «Енергоатому» на свою панамську компанію з рахунками у Швейцарії», - написав Лещенко.

 

Випадкові свідки побачили, як Микола Мартиненко у супроводі детективів НАБУ вийшов через боковий вихід будівлі на Кловському спуску, 7 , після чого усі сіли у синій мікроавтобус та поїхали.

 

                                                                    Микола Мартиненко. 

 

Тоді як адвокати Мартиненка Ігор Черезов та Петро Бойко вийшли з будівлі через центральний вхід, повідомляє "Українська правда"

 

Пізніше у прес-службі НАБУ підтвердили, що Мартиненко затриманий їхніми детективами.

 

За кілька годин до затримання член громадської ради НАБУ Олексій Гриценко повідомив, що детективи НАБУ півдня намагалися вручити Миколі Мартиненку повідомлення про підозру.

 

"Вже півдня триває реалізація. Але він сховався від вручення підозри НАБУ в приймальні народного депутата Дениса Дзендзерського", - повідомив Гриценко.

 

При цьому, телефон Мартиненка протягом дня був вимкнений.

 

Близько 18:00 детективи НАБУ зайшли до будівлі, де перебував Мартиненко.

 

Водночас, програма "Схеми: корупція в деталях" оприлюднила відео затримання Мартиненка.

 

Пізніше адвокат Петро Бойко повідомив, що його підзахисного затримано на 72 години (три доби) до обрання міри запобіжного заходу судом. 

 

Нагадаємо, Апеляційний суд Києва скасував рішення Солом`янського райсуду столиці про зобов'язання НАБУ закрити кримінальне провадження щодо колишнього депутата Миколи Мартиненка.

 

Кримінальне провадження за фактами отримання неправомірної вигоди при закупівлях державним підприємством "НАЕК "Енергоатом" обладнання у чеської компанії Skoda JS (відоме у ЗМІ як "справа Мартиненка") НАБУ зареєструвало у грудні 2015 року.