У Полтаві протестувальники засипали цукром вхід у будинок мера Олександра Мамая (фото)

10:50, 11.04.2017
У Полтаві протестувальники засипали цукром вхід у будинок мера Олександра Мамая (фото)

У Полтаві засипали цукром вхід у будинок міського голови Олександра Мамая. Активісти вимагають скасування рішення про передачу в приватну власність арки, біля якої 5 квітня сталися сутички, повідомляє ТСН.
 
До цього протестувальники разом з кількома депутатами міськради цілий день блокували мерію з вимогою, щоб Мамай призначив позачергову сесію для ухвалення рішення щодо арки і мораторію на будівництво МАФів в центрі міста.
 
Не дочекавшись мера, активісти вирушили до нього додому і розсипали біля входу цукор, згадавши, як на останніх виборах в штабі Мамая нібито роздавали солодкі пакети. Сам мер до пікетників не вийшов, а журналістам заявив, що на поступки не піде і позачергової сесії не призначить. Найближчі збори полтавської міськради - в червні.
 
 
Як повідомляла "УМ", 5 квітня біля газетної арки по вул Соборності у Полтаві розпочалась акція протесту. Активісти хотіли відстояти арку задля повернення їй первісного вигляду.
 
Згодом розпочались сутички, внаслідок чого трьох людей госпіталізували. Поліція затримала вісьмох найактивніших осіб. Двох поранених під час сутичок у центрі Полтави прооперували.
 
6 квітня у Верховній Раді України було зареєстровано проект постанови про призначення позачергових виборів міського голови Полтави.
 
Після сутичок біля газетної арки поліція відкрила п'ять кримінальних проваджень.
 
 
10 квітня на подвір’я одного з лідерів протестувальників, депутата міськради Юліана Матвійчука, кинули коктейль Молотова.