Зураб Асланія обраний головою Суспільного мовлення

20:32, 10.04.2017
Зураб Асланія обраний головою Суспільного мовлення

Зураб Асланія переміг у конкурсі.

Колишній гендиректор Національної телекомпанії України, 52-річний Зураб Асланія обраний головою Суспільного мовлення за підсумками засідання Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України у понеділок ввечері.

 

Згідно з підсумками голосування за Аласанію свої голоси віддали 10 із 17 членів Наглядової ради.

 

Водночас за Олега Наливайка, який також пройшов до другого туру конкурсу, проголосували 7 членів НСТУ.

 

До участі у конкурсі на посаду голови правління ПАТ НСТУ було допущено 8 кандидатів: колишній гендиректор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія, телеведучий та медіаексперт Роман Вибрановський,  продюсер Соціального телебачення Сумщини Юрій Дараган, музичний та телевізійний оглядач Олександр Зирін, колишній віце-президент НТКУ Олександр Зорка Олександр Зорка,начальник цеху електропідстанцій НСТУ Олександр Коваленко, голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко та продюсер Марек Сіерант.

 

Наглядова рада суспільного мовлення ще 3 лютого 2017 року оголосила конкурс на зайняття вакантної посади голови правління ПАТ НСТУ, який мали провести не пізніше 13 квітня 2017 року.

 

Наглядова рада складається з 17 членів, 9 із яких – представники громадськості у галузі фізичного виховання, творчості, журналістики, захисту інтересів дітей та молоді, освіти та науки, захисту людей з особливим потребами, місцевого самоврядування, правозахисту, забезпечення прав національних меншин, а ще 8 – делегати від депутатських фракцій та груп Верховної ради.

 

Зураб Григорович Аласанія народився 3 січня 1965 року в місті Сухумі. Український журналіст і медіаменеджер грузинського походження.

 

25 березня 2014 року був призначений генеральним директором Національної телекомпанії України.

 

1 листопада 2016 року подав у відставку із займаної посади «у зв'язку з катастрофічною ситуацією з фінансуванням телерадіомовлення».