США випустили 59 Томагавків по Сирії: убито чотирьох військових (фото, відео)

09:15, 07.04.2017
США випустили 59 Томагавків по Сирії: убито чотирьох військових (фото, відео)

Есмінець США, з якого нанесли удар

Збройні сили США вперше випустили 59 крилатих ракет "Томагавк" з американського корабля в Середземному морі по авіабазі урядових військ Башара Асада неподалік міста Хомс у Сирії, у результаті загинуло 4 військових.

Ракетний удар став реакцією на хімічну атаку в провінції Ідліб, жертвою якої стали десятки людей.

"Сьогодні ввечері я віддав наказ на цілеспрямований військовий удар по аеродрому в Сирії, з якого був здійснена хімічна атака," - сказав президент США Дональд Трамп під час спілкуювання з журналістами в Мар-а-Лаго, де він зустрічався з президентом Киттаю, інформує CNN.

Авіаудар прокоментував речник Міністерства оборони США Джефф Девіс. він заявив, що було випущено 59 ракет, інформує NBCnews.

"За наказом президента, американські сили здійснили удар крилатими ракетами по аеродрому сирійських ВПС сьогодні близько 20:40 за Вашингтоном (4:40 ранку, 7 квітня за місцевим часом у Сирії - ред). Ціллю удару був визначений аеродром Шайрат у провінції Хомс", - зазначається в повідомленні.




Про те, що від авіаудару загинуло не менше 4 військових повідомили Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, що знаходиться у Британії та телеканал Al Arabiya.

"Є загиблі і постраждалі в результаті американських ударів по військовому аеродрому Шайрат в Центральній Сирії", - сказав губернатор провінції Хомс Талаль аль-Барразі.

За його словами, операція по гасінню пожежі на території аеродрому і евакуації поранених тривала більше двох годин.

У результаті ракетного удару США повністю знищена інфраструктура військової бази, інформують сирійські ЗМІ.



Під приціл атаки США потрапили військові об'єкти на території авіабази - злітно-посадкові смуги, літаки і вертольоти, а також заправні станції.

Як повідомляє телеканал Al Jazeera, влада Сирії проводять евакуацію постраждалих з авіабази Шайрат в провінції Хомс.

Офіційний представник Пентагону капітан Джефф Девіс розповів, що на авіабазі дислокувалася група росіян, але США заздалегідь попередили їх про майбутній військовий удар, хоча за інформацією журналістів Трамп із Путіним не спілкувалися.