Проект забудови Сінного ринку: активісти назвали макет Троєщиною на Львівській площі

15:58, 06.04.2017
Проект забудови Сінного ринку: активісти назвали макет Троєщиною на Львівській площі

Макет кварталу на місці колишнього Сінного ринку сфотографували активісти (Юлия Никитина)

Макет проекту будівництва поблизу Львівської площі у центрі Києва, який дозволяє побачити результати будівництва 22-поверхового житлово-офісного комплексу, активіст Юлія Нікітіна назвала "філіалом Троєщини на Львівській площі".

Юлія Нікітіна опублікувала фото презентаційного макету забудови ЖК "Ярославів град" на вулицях Бульварно-Кудрявській та Гончара у Києві.

"Крихітні будиночки на тлі - це пам'ятники історії і архітектури, "композіційно-видовищних вплив" яких на думку доблесного Мінкульту в особі Тамари Мазур, ніяк не постраждає в результаті споруди цього спального району впритул до них", - написала Юлія Нікітіна.

Варто відзначити, що схожий макет уже був представлений киянам.

Депутата Київради Сергій Гусовський у травні 2016 року опублікував у Фейсбуці збережені зображення із сторінки компанії FormatMaket, яка готувала макет.



"Вчора вдень на FB сторінці Format-Maket з'явились зображення макету забудови колишньої території Сінного ринку. 12 годин тому я перепостив цю новину в себе на сторінці. Щойно мій пост зник, разом з картинками на сторінці Format-Maket. Очевидно, що хтось перелякався зарано відкритої інформації", - написав 14 травня 2016 року Сергій Гусовський.

Представники компанії FormatMaket у травні 2016 року заявили, що виклали макет, адже не всі кияни розуміють креслення забудовників, а об'ємне зображення допоможе при проведенні громадських обгворень забудови.

"У п'ятницю (13 травня 2016 року), ми виклали фотографії нашої останньої роботи. Макет житлового комплексу на місці Сінного ринку. І вже в суботу я змушений був прибрати ці фотографії. Прибрав бо замість відгуків про якість виконання макета, змушений був виправдовуватися за архітектуру зображену на макеті. Я не уявляв скільки ненависті і злості у киян", - написав представник FormatMaket.

Коментуючи макет забудови, який за рік із проекту втілився у реальність, Юлія Нікітіна відзначила, що побудова житлово-офісного комплексу - це наслідок корупційних схем при історико-містобудівних висновках Міністерства культури.

На думку Юлії Нікітіної, вплинути на забудовника зможе лише мер Києва Віталій Кличко або Прем'єр-міністр Володимир Гройсман.