Загиблого на шахті Бутівка Артура Латченко поховали на Полтавщині (фото)

21:53, 05.04.2017
Загиблого на шахті Бутівка Артура Латченко поховали на Полтавщині (фото)

Артур Латченко назавжди лишився 21-річним.

Солдата 72-ї бригади Артура Латченко поховали з військовими почестями у рідному селі Більськ Котелевського району Полтавської області в середу. 21-річний воїн загинув під час мінометного обстрілу шахти Бутівка під Донецьком 3 квітня.

 

Осколок міни смертельно поранив хлопця в шию, від чого він помер в кареті швидкої.

 

Про це повідомляють волонтери Полтавщини у соцмережах.

 

 

«Галушкова рота» передавали йому не раз посилки на Бутівку. Упокой, Господи, душу убієнного раба Твого», - написала керівник «Полтавського батальйону небайдужих».

Наталія Гранчак у Facebook.  

 

Волонтерка Ірина Каптур написала в день загибелі Артура Латченка: «Цей боєць 72-ї бригади витримав обстріли з важкої артилерії, танка, казали, що він народився у сорочці. Та сьогодні вона його не врятувала... Прохання його побратимів - гідно провести в останню путь. Бо більше 5 місяців він гідно тримав Шахту».

 

 

І земляки гідно провели полеглого воїна в останню путь: на похорони Артура Латченка прийшло ледь не все село Більськ і бойові побратими з 72-ї бригади.

 

«Не буває легких похоронів. І за кожним мами так щемно голосять, так міцно намагаються востаннє обійняти сина. Раїса Латченко гладить синове обличчя: «Як я без тебе буду?». І як пояснити мамі, що життя її сина – це ціна за наші із вами життя. Вічна слава полеглим Героям!», - написала журналістка Ольга Матвієнко у Facebook  в середу ввечері.

 

 

На початку війни Артур пройшов строкову армійську службу, а вже7 квітня 2016 року підписав контракт із 72-ї бригадою ЗСУ, був зарахований до роти «Полтава». Коли з роти набирали 19 чоловік на передову, Артур зголосився їхати, понад п'ять місяців обороняв позиції на Шахті «Бутівка».

 

У воїна залишилися мати, сестра і наречена.          

 

 

Односельці згадують його як активного хлопця, але дуже скромного. Коли селяни питали Артура, що йому зібрати і передати на передову, він попросив передати лише прапор України. Той прапор підписали із побажаннями учні сільської школи у Більську.

 

Нагадаємо, 3 квітня на Донеччині також загинув десантник 81-ї бригади Олександр Третяк, який підірвався на ворожій міні.