The Washington Post: відбулася таємна зустріч для створення каналу зв'язку між Трампом і Путіним

09:56, 04.04.2017
Об'єднані Арабські Емірати у січні організували таємну зустріч між засновником приватної американської охоронної компанії Blackwater Еріком Прінсом та представником Росії, наближеним до президента Володимира Путіна. Про повідомляє The Washington Post з посиланням на джерела серед чинвників у США, Європі та ОАЕ.
 
За даними видання, зустріч була організована з метою створення запасного каналу зв'язку між Москвою та обраним президентом США Дональдом Трампом.
 
Зустріч відбулася на Сейшельських островах 11 січня, тобто за 9 днів до інавгурації Трампа. Один з чиновників поінформував, що сама зустріч тривала два дні. ОАЕ погодились організувати зустріч сподіваючись умовити Росію згорнути співпрацю з Іраном, у тому числі й щодо Сирії.
 
Прінс був активним прихильником Трампа, але формально не належав до передвиборчого штабу кандидата. Проте представникам Еміратів, що брали участь в організації зустрічі, він представився як неофіційний посланець обраного президента. Росіянина чиновники ОАЕ не ідентифікували.
 
За словами американських чиновників, зустріч на Сейшелах ретельно вивчає ФБР в рамках розслідування російського втручання в президентську кампанії в США. ФБР відмовилось коментувати цю інформацію.