Загиблого на Світлодарській дузі Антона Вельможко поховали у Запоріжжі (фото)

22:01, 01.04.2017
Загиблого на Світлодарській дузі Антона Вельможко поховали у Запоріжжі (фото)

Антон Вельможко загинув на Світлодарській дузі.

Солдата 54-ї окремої механізованої бригади Антона Вельможко поховали з військовими почестями у рідному Запоріжжі в суботу.

 

28-річний захисник України загинув під час бою на Світлодарській дузі в районі селища Луганське Донецької області 29 березня.

 

Про це повідомляють запорізькі ЗМІ.

 

Антон Вельможко народився у Запоріжжі на Різдво - 7 січня 1989 року. До війни  працював у ПрАТ «Запоріжвогнетрив», вогнетривником в цеху ремонту промислового обладнання.

 

 

На фронті з 2015 року, після демобілізації підписав контракт із ЗСУ 14 грудня 2016 року і продовжив воювати з окупантами.

 

Обставини загибелі воїна до кінця не зрозумілі: за одними даними він загинув під час артобстрілу позицій ЗСУ від осколків, за іншими – від кулі ворожого снайпера під час того ж таки обстрілу.

 

 

Подробиці загибелі одразу після отримання повістки про смерть не зміг навести в.о. заступника військового комісара Запорізької області Владислав Чумак. Тоді як знайома Антона – Ліана Сироватська написала пізніше у соцмережах, що він загинув як герой.

 

 

Прощалися із воїном його рідні, близькі і бойові побратими біля багатоповерхівки по вулиці Історичній, 20Б.

 

                                            Антон Вельможко (в центрі) з бойовими побратимами. 

 

У Антона Вельможко лишилися матір і брат.

.

Зазначимо, що останніми днями Запорізька область втратила трьох своїх синів на східному фронті. Зокрема, у неділю, 2 квітня, у місті Вільнянськ поховають  Володимира Капралова, який помер напередодні від чисельних осколкових поранень в обласній лікарні ім. Мечникова у Дніпрі.

 

Гранатометник Капралов своїм тілом закрив двох побратимів. За його життя лікарі  боролися майже три тижні.