Гранатометник Володимир Капралов помер від осколкових поранень у Дніпрі

10:22, 01.04.2017
Гранатометник Володимир Капралов помер від осколкових поранень у Дніпрі

Володимир Капралов (праворуч) закрив своїм тілом двох побратимів.

Гранатометник 92-ї окремої механізованої бригади Володимир Капралов помер від чисельних осколкових поранень голови, тулуба та кінцівок, отриманих під час ворожого обстрілу позицій ЗСУ в районі міста Мар'їнка 12 березня. Своїм тілом він закрив двох побратимів.

 

За його життя лікарі обласної лікарні ім. Мечникова у Дніпрі боролися майже три тижні: понад 9 годин тривала лише операція з видалення осколків, ще понад два тижні Володимир боровся за життя.  Утім, 35-річний воїн не вийшов зі стану коми і помер у п’ятницю ввечері.

 

Про це повідомила радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Тетяна Губа у Facebook  в ніч на суботу.

 

«12.03.17 під час обстрілу Володя отримав вкрай важке пораненя: відкрита черепно-мозкова травма. Вогнепальне осколкове наскрізне проникаюче поранення лівого ока, правої лобної ділянки, був терміново евакуйований військовим вертольотом до Дніпра . На 19-ту добу серце Героя зупинилося назавжди. У Володі залишився синочок восьми років», - написала пані Губа.

 

Доки лікарі боролися за життя воїна, який перебував без свідомості, увесь час поруч із ним була його сестра Ольга, яка тримала його за руку.

 

"Вчора були роковини смерті нашої мами - Людмили Миколаївни , а сьогодні і Володя нас з батьком залишив ", - плаче сестра Оля. Дівчина також оприлюднила фото покійних брата і мами.

 

 

Володимир Капралов був уродженцем міста Вільнянськ Запорізької області. До війни працював будівельником, їздив на заробітки до Росії. Але з початком бойових дій пішов добровольцем в 37-й батальйон «Запоріжжя».

 

В лютому 2017 року він підписав контракт на військову службу в 92-й бригаді.

 

Володимира Капралова поховають у рідному Вільнянську 2 квітня.  

 

«Кожна загибель кожного нашого воїна є болісною та гіркою втратою і для близьких, і для братів по фронту. Ми, ніби, знаємо куди і навіщо прийшли, але всередині б'ється надія - повернутися додому живими. На жаль, українська земля прийняла вже занадто багато своїх синів, які стали на захист своєї неньки від загарбників. Ми хочемо спинити ворога. І ми його спинимо. І помстимося за всіх полеглих хлопців, дівчат, українських захисників, в бою проти підлого ордиська. Лежи з Богом, брате! Щирі співчуття від наших сердець до сердець рідних і близьких. Небо плаче за кращим сином України, і ми плачемо», - зазначили на офіційній сторінці 92-ї окремої механізованої бригади ЗСУ, після того як стало відомо про смерть Володимира Капралова.

 

Нагадаємо, 1 квітня оголошено Днем жалоби у Мостиському районі Львівщини, де прощаються із загиблим від кулі снайпера 19-річним воїном Богданом Кубішиним.