Микола Азаров переконує з Росії, що Голодомору не було

18:04, 31.03.2017
Микола Азаров переконує з Росії, що Голодомору не було

В часи прем'єрства Азаров разом із Януковичем вшановував пам'ять жертв Голодомору мабуть "для галочки".

Колишній прем’єр-міністр Микола Азаров, який переховується від слідства в Росії, дійшов висновку, що ніякого Голодомору 1932-1933 років в Укаїні не було. Він заперечує геноцид українського народу, мовляв, сталася лише помилка радянського керівництва.

 

Про це Азаров написав у Facebook.

 

На його переконання, тему Голодомору використовують для політичних спекуляцій. При цьому, саме слово Голодомор Азаров наполегливо бере в лапки.

 

«Тема «Голодомора» була придумана на Заході з метою боротьби з комунізмом і почала активно розкручуватися в Україні після «Помаранчевої революції» Ющенка. Саме він і його оточення почали активно її розвивати», - цинічно написав колишній прем’єр.

 

Азаров стверджує, що йдеться не про Голодомор, як геноцид, а про «жорстокі прорахунки у державній політиці, що призвели до тяжкої трагедії». І наполягає, що центральне керівництво Радянського Союзу нібито «вчинило ряд дій для вирішення цієї проблеми».

 

Він стверджує, що у 1926 році населення СРСР нараховувало 147 млн. чоловік, а вже у 1939 році збільшилося до 170,6 млн. чоловік. На думку Азарова, якби під час Голодомору загинули мільйони «такого приросту населення не було б».  

 

Одним з перших на цей пост Азарова відреагував журналіст Вахтанг Кіпіані: «Живе у Росії Ніколай Азаров, так той самий. Випадково побачив, що ця мразь написала у ФБ, що ніякого Голодомора не було».

 

На думку пана Кіпіані, втікач перекручує дані статистики.

 

«Насправді, заслужений економіст і екс-глава податкової у звичному ключі підтасовує. У 1926 р. в УРСР жили 23,2 млн. українців. У 1939 р. сфальшований комуністами перепис подає неповні 23,7 млн. українців в УРСР. Приріст у 0,5 млн. осіб за тринадцять років і є доказом геноцидної політики. Загальна кількість українців у СРСР зменшилась на три мільйони душ, не кажучи вже про ненароджених. За той самий час в Україні кількість росіян збільшилась на 1,5 млн.», - написав Вахтанг Кіпіані.

 

Нагадаємо, Закон України «Про Голодомор 1932–1933 років в Україні» був поданий до Верховної Ради Президентом Віктором Ющенко, ухвалений депутатами 28 листопада 2006 р., вступив в дію 1 грудня 2006 р.

 

Цим законом Голодомор був визнаний геноцидом Українського народу, а публічне заперечення Голодомору — наругою над пам'яттю мільйонів жертв, приниженням гідності Українського народу і є протиправним.