В Росії здивовані масовою участю підлітків в антикорупційних мітингах (фото)

12:59, 27.03.2017
В Росії здивовані масовою участю підлітків в антикорупційних мітингах (фото)

Російська поліція заламує школяра, якому близько 12-13 років.

Масовий прихід підлітків на антикорупційні мітинги проти уряду Медведєва став головною відмінністю усіх попередніх акцій опозиції в російських містах. Багато хто зі старшокласників був затриманий поліцією під час мітингів 26 березня.

 

Про це повідомляє російський телеканал «Дождь». 

 

«Головним маркером акцій 26 березня став навіть не вихід тисяч чоловік і всієї країни на протест, а масовий прихід старшокласників, які не знають іншої влади. Багато хто з них був затриманий і доставлений до відділків поліції», - констатують ведучі телеканалу.

 

 

Російські журналісти визнають, що «тепер розлючені школярі, які належать до так званого покоління YouTube, думають як дорослі».

 

Телеканал "Дождь" також оприлюднив фотографії заламування поліцією школяра, якому на вигляд 12-13 років.

 

Водночас, журналістка видання «Новые известия» Наталія Сейбіль повідомляє, що п’ятьох піділітків, затриманих у Москві, тримали більше чотирьох годин в автозаку й лише потім відвели до відділку поліції «Хамовники».

 

Студент Московської консерваторії Данило Пільчен повідомив журналістці, що затриманих не відпускали навіть до туалету.

 

Батькам іншого підлітка, хворого на астму, якого утримували у відділку «Богородське», не дозволяли передати синові ліки.

 

Видання «Комерсант» повідомляє, що багатьох здивував той факт, що у Москві і Санкт-Петербурзі саме неповнолітні школярі, учні коледжів і перших курсів університетів склали ледь не половину від всіх учасників антикорупційних мітингів.

 

Опитані журналістами підлітки розповідали, що прийшли на акцію після перегляду у соцмережах фільмів-розслідувань опозиціонера Олексія Навального щодо корупції прем’єра Медведєва.

 

 

«Слухай, скільки “Єдина Росія” при владі? Вже років 18. Це довше ніж ми живемо»,— саме такі розмови підлітків з Санкт-Петербургу наводять журналісти «Комерсанту».

 

При цьому, підлітки часто насміхалися з поліції під час затримань: обливали їх водою, залізши на стовпи, або жартівливо пропонували пограти в «салочки» тікаючи від силовиків.

 

 

Чимало підлітків зафіксовано на оприлюднених у соцмережах світлинах з акцій протесту у Владивостоці.

 

Як повідомляла «УМ», 26 березня щонайменше у сотні російських міст відбулися антикорупційні мітинги, ініційовані опозиціонером Олексієм Навальним.Приводом для них стало розслідування про ‎майно й нерухомість, нібито пов'язані із паном Медведєвим.‎

 

У розслідуванні йшлося про те, що прем'єр володіє цими активами, керуючи ними через мережу ‎некомерційних фондів, якими керують його однокурсники.‎Фонд Навального виявив серед активів прем'єра виноградники у італійській Тоскані і яхту, що ‎формально належить офшорній компанії, а також будинки й маєтки.‎

 

Влада дозволила провести антикорупційні мітинги лише у невеличкій частині заявлених організаторами міст.

 

Лише у Москві російська поліція затримала близько 1030 осіб під час антикорупційних мітингів у неділю. Затримано й Олексія Навального, відносно якого в понеділок має відбутися суд.

 

Серед затриманих є багато неповнолітніх, зокрема, школярі. Декого з них відпустили лише після того, як на місце прибули адвокати.

 

Водночас, прем'єр Медведєв під час антикорупційних протестів відпочивав на гірськолижному курорті.