У Москві затримано понад тисячу протестувальників

07:30, 27.03.2017
У Москві затримано понад тисячу протестувальників

Російська поліція не церемонилася ні з жінками, ні з неповнолітніми під час масових затримань 26 березня.

Російська поліція затримала близько 1030 осіб під час антикорупційних мітингів у Москві протягом неділі.

 

Про це повідомляє «ОВД-інфо» та окремі користувачі соцмереж з посиланням на останні офіційні дані, оприлюднені в понеділок вранці.

 

Серед затриманих є багато неповнолітніх, зокрема, школярі. Декого з них відпустили лише після того, як на місце прибули адвокати.

 

Затриманих настільки багато, що їх розвезли по 51-му різному відділенню поліції. Станом на 06:00 ранку ще не всі були відпущені з віддліків після оформлення адміністративних протоколів: як мінімум 120 осіб як і раніше залишаються у відділеннях.

 

Відносно більшості із затриманих поліція складає адміністративні протоколи за статтею 20.2 КоАП Росії (Порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування).

 

Серед затриманих перебуває і ініціатор мітингів - російський опозиціонер Олексій Навальний, відносно якого в понеділок має відбутися суд.

 

Тоді як у Санкт-Петербурзі, за даними видання "Фонтанка", поліція затримала лише 131 особу з тих, що брали участь у мітингу на Марсовому полі. Доправленим до райвідділків поліції також не повідомили, яку статтю законодавства вони порушили.

 

Водночас, Сполучені Штати засудили арешт протестуючих на антикорупційних мітингах в Росії 26 березня, які вважають "образою демократичних цінностей".

 

За словами прес-секретаря Державного департаменту США Марка Тонера, Вашингтон "стурбований" повідомленням про арешт російського опозиціонера Олексія Навального.

 

"Ми закликаємо уряд Росії негайно звільнити всіх мирних демонстрантів", - йдеться в заяві Тонера.

 

Нагадаємо, 26 березня у багатьох містах Росії проходили антикорупційні мітинги, ініційовані опозиціонером Олексієм Навальним,  влада лише невеликої частини зі 100 заявлених організаторами міст дала дозвіл на їх проведення.

 

У Москві російський ОМОН бив мітингарів кийками та ногами під час затримання.