Гройсман прогнозує, що боєприпаси Балаклії вибухатимуть ще тиждень (фото)

18:49, 23.03.2017
Гройсман прогнозує, що боєприпаси Балаклії вибухатимуть ще тиждень (фото)

Володимир Гройсман спілкується з евакуйованими мешканцями Балаклійського району.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман допускає, що пожежа на складах зберігання боєприпасів біля Балаклії Харківської області може тривати до 7 днів.

 

Про це пан Гройсман повідомив журналістам у Балаклії в четвер.

 

"Ми бачимо ситуацію, як вона розвивається, до одного тижня. Це можуть бути від декількох до семи днів. Так ми сьогодні розраховуємо", - заявив голова уряду.

 

 

За його словами, на території артилерійських складів вже є декілька руйнувань, але точну кількість і масштаби поки сказати важко.

 

Прем’єр додав, що пожежа і вибухи, які в ніч на четвер почались на складах боєприпасів, вже розповсюдились на половину території об'єкту. Тому він запевнив евакуйованих мешканців, що їм ще не можна повертатися до власних осель через небезпеку для життя. 

 

 

При цьому, Володимир Гройсман наголосив, що озвучує лише попередні дані і повністю оцінити масштаби події можна буде тільки після того, як впаде інтенсивність вибухів.

 

Стосовно причин, які призвели до детонації боєприпасів, прем’єр повідомив, що на сьогодні є кілька версій - від диверсії до недбалості.

 

Як повідомляла «УМ», в ніч на четвер почалися вибухи на складах зберігання боєприпасів, розташованих неподалік від міста Балаклія Харківської області.

 

Станом на ранок міністр оборони Степан Полторак повідомив, що пожежа триває на третині арсеналу.

 

Із зони, де продовжуються вибухи, евакуйовано 20 тисяч мирного населення.