З Балаклії та околиць евакуювали 20 тисяч людей, вибухи на складах зброї продовжуються

10:01, 23.03.2017
Через вибух на складах зброї у Балаклії Харківської області евакуювали 20 тисяч людей. Про це повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій.
 
 
"Станом на 07:30 23 березня продовжується евакуація населення: з села Вербовка евакуйовано 2700 людей у село Пришиб (відстань 16 км від міста Балаклія); з с. Яковенкове – 806 людей у Волохів Яр (20 км від міста Балаклія); з міста Балаклія евакуйовано понад 16317 чоловік", – вказали у ДСНС.
 
Рух пасажирського транспорту по залізничній станції Балаклія призупинено та організовано за резервною схемою.
 
"До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та евакуації місцевого населення всього залучено 154 одиниці техніки, в тому числі 74 автобуси, 25 карет швидкої допомоги, 529 людей, в тому числі від ДСНС 329 чоловік особового складу та 55 одиниць техніки", – уточнюють рятувальники.
 
Диверсію назвав головною причиною вибухів на складах зброї в Балаклії головний військовий прокурор України Анатолій Матіос. Вибухи, за даними слідства, розпочалися вночі – о 2:46.
 
У місті Балаклія живе до 30 тисяч людей, місто оточене також кількома селами.
 
Два пожежні потяги "Укрзалізниці" їдуть з метою локалізації та гасіння пожежі на військових складах. Наразі вони знаходяться на станції Шебелинка (це менш як півгодини до станції Балаклія – ред.) та чекають подальших вказівок від ДСНС.
 
Персонал залізничної станції у місті Балаклія евакуйовано. При необхідності "Укрзалізниця" готова надати потяги для евакуації населення. Наразі таких запитів не надходило.
 
"Украерорух" тимчасово закрив небо в радіусі 40 кілометрів від місця події.
 
Як повідоляла "УМ", зранку 23 березня в місті Балаклія Харківської області на території військового складу тривають вибухи різної інтенсивності. Пожежа з подальшою детонацією боєприпасів розпочалася о 2:46.