У Балаклії на Харківщині вибухнув склад боєприпасів, населення евакуюють

07:30, 23.03.2017
У Балаклії на Харківщині вибухнув склад боєприпасів, населення евакуюють

Біля міста Балаклія Харківської області о 2:45 ночі стався вибух на складі боєприпасів. Рятувальники евакуюють частину населення міста, а також мешканців прилеглих сіл, що потрапляють у зону можливого ураження. Про це повідомила прес-служба ДержНС.
 
Військовий прокурор Анатолій Матіос на сторінці в Facebook повідомив, що від місця детонації встановлена умовна зона небезпеки розльоту боєприпасів. Її відстань становить сім кілометрів.
 
"За попередніми даними (тепер вже результатами слідчих дій), внаслідок диверсії сьогодні вночі о 2 год. 46 хв. на декількох 
майданчиках зберігання ракетно-артилерійського озброєння ( танкові та артилерійські снаряди 125 та 152мм) поблизу міста Балаклея у Харківській області відбувся вибух (виникла пожежа), що спричинила детонацію боєприпасів", - заявив Матіос. 
 

Даних про людські жертви немає.На місце події виїхало керівництво області та правоохоронних органів. 
 

 

 

До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації від ДСНС залучено 250 чол. особового складу та 50 од. техніки, приведено 
в готовність резервні сили та засоби, у тому числі піротехнічні розрахунки. За вказівкою міністра оборони з Києва вилетів борт з комісією під керівництвом заступника міністра оборони з озброєння Павловського.
 
 
Держприкордонслужба на східно-південному кордоні посилила режим прикордонного контролю.
 
У сусідньому селищі Нафтвиків вибуховою хвилею розбило вікна і шиби на вікнах, повідомляє "Накипело".
 
 
 
Вибухи на складі боєприпасів продовжуються і зараз. Як видно з відео, опублікованого журналістом "Надзвичайних новин", окрім пожежі і вибухів, зі складів летять осколки.