У Криму розпочався суд над проукраїнським активістом Володимиром Балухом

18:20, 17.03.2017
У Криму розпочався суд над проукраїнським активістом Володимиром Балухом

Свідки виправдовують Володимира Балуха на суді від окупантів (hromadske.ua)

Роздольненський райсуд окупованого Криму провів перше судове засідання у справі Володимира Балуха, відомого своєю проукраїнською позицією.

Про початок судового розгляду повідомила Кримська правозахисна група.

"Під час засідання, яке відбулось 16 березня, були заслухані покази чотирьох свідків звинувачення. Це - односелець Балуха, його дружина і два співробітники МВС", - повідомляють правозахисники.

Вони відзначили, що у залі знаходилося близько 15 судових приставів і конвойних. Сам Балух під час слухання знаходився в клітці.

Першим допитували односельця Балуха. Він охарактеризував Володимира з позитивної сторони і спростував твердження, що той міг користуватися зброєю.

Потім виступала дружина Володимира Наталія. Вона повідомила, що під час обшуку в будинку знаходилося не менше 16 людей, які пересувалися і заходили в приміщення самостійно, без присутності господарів.

Два співробітника Роздольненського відділу поліції, а саме начальник карного розшуку та заступник начальника відділу поліції, вказали, що ініціатором обшуків в будинку Балуха та його матері була ФСБ Росії, яка складала відповідні протоколи.

8 грудня 2016 року ФСБ провела обшуки в будинках Балуха і його матері в селі Серебрянка Роздольненського району Криму, після чого затримали активіста. Силовики заявили, що знайшли на даху його будинку патрони і динаміт.

Після цього Балуха арештували на місяць. Суд залишив без уваги той факт, що процесуальні документи були складені з істотними порушеннями.

Переслідування активіста, що не визнає владу Росії в Криму, розпочалося ще з весни 2015 року, хоча судити його стали лише після 2 років окупації Криму.