Учасники блокади торгівлі з окупантами заявили про атаку СБУ на БТРі

16:34, 13.03.2017
Учасники блокади торгівлі з окупантами заявили про атаку СБУ на БТРі

Учасники блокади заявляють, що їх атакували СБУшники, арештували та сильно побили (Володимир Парасюк)

У Штабі блокади торгівлі з окупантами заявляють, що представники СБУ атакували блокпост у Кривому Торці, приїхавши на бронетранспортері.

"Один з волонтерів повідомив що з початку на редуті повністю відключили мобільний зв'язок, потім до табору редуту заїхали невідомі на БТРах. На даний момент зв'язок з редутом відсутній", -повідомили у Фейсбуці активісти близько 14.00 у понеділок.

Інформацію про атаку підтвердив народний депутат та організатор блокади Семен Семенченко.

"Це терміново. Мені передзвонили зі Штабу Блокади і повідомили ситуацію на одному з Редутів - "16 добровольчого батальйону" у Кривому Торці. З Редутом зник зв'язок, однак за інформацією переданої з Штабу, з ранку там обьявилась якась спецгрупа СБУ під командуванням якогось майора Остафчук", - написав він.

За його словами, представники СБУ приїхали на БТРі, були озброєні автоматичною зброєю і почали розповідати, що шукають ДРГ і проводять спецоперацію по боротьбі з терористами.

В учасників блокади торгівлі з окупантами намагалися вилучити наявну мисливську зброю.

Семен семенченко повідомив, що  було силове затримання, активістів сильно побили, у багатьох розбиті голови. Він стверджує, що представники СБУ особливо сильно били тих хто назвався учасниками АТО. Зараз, за словами інформатора Семенченко, всі учасники акції заарештовані і знаходяться у відділенні поліції Торецька.

"Ми нікого не штурмуємо, проводяться контрдиверсійні заходи", - заявила речник СБУ Олена Гітлянська, коментуючи ситуацію на редуті "16 добровольчого батальйону".

Радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт повідомив, що за його інформацією, СБУ не має відношення до конфлікту в Кривому Торці.