Юлія Самойлова: співачку на візку з Росії пустять на Євробачення-2017 попри виступ в Криму (фото)

13:39, 13.03.2017
Юлія Самойлова: співачку на візку з Росії пустять на Євробачення-2017 попри виступ в Криму (фото)

Юлія Самойлова впевнена, що їй не заборонять в'їзд до України.

Співачка Юлія Самойлова, яка має першу групу інвалідності і з дитинства пересувається на візку, представлятиме Росію на пісенному конкурсі «Євробачення-2017» у Києві.

 

Українці вважають такий вибір провокативним, адже співачка порушила українське законодавство, виступивши в окупованій Керчі у червні 2015 року. Тоді як у Кремлі вважають, що Україна не насмілиться заборонити співачці Самойловій в’їзд з огляду на її інвалідність.

 

Про це повідомляють російські і українські ЗМІ, вибір Росії також активно обговорюють відомі співаки, політики і експерти обох країн у соцмережах у понеділок.

 

Зокрема, видання «Московський комсомолець», посилаючись на власні джерела, повідомляє, що дівчину заздалегідь таємно готували до участі в «Євробаченні» у Києві, щоб поставити Україну, яка обіцяла не пропустити жодного російського артиста з «чорного списку», в безвихідне становище.  

 

 

Водочас, в СБУ повідомляють, що перевірять, чи порушила конкурсантка Євробачення від Росії закони України під час виступу в Керчі на фестивалі «Мір спорта і добра».

 

«У відповідь на численні запити журналістів з приводу Юлії Самойлової, хочу наголосити: СБУ вивчить питання та ухвалить виважене рішення щодо її в’їзду на територію України. Підкреслюю, наша позиція ґрунтуватиметься виключно на нормах українського законодавства та інтересах національної безпеки», - написала у Facebook  речник СБУ Олена Гітлянська.

 

Тоді як українська співачка Анжеліка Рудницька висловила власну думку щодо російського вибору конкурсантки у Facebook: «На початку війни Росія виставляла перед своїми боєвиками жінок і дітей. На четвертому році життя серед війни Росія виставила дівчинку в інвалідному візку для участі у "Євробаченні". За чиїми ще спинами агресор ховатиме своє озвіріле обличчя?».

 

Зазначимо, що 27-річна співачка Юлія Самойлова виконає пісню "Flame Is Burning".

 

Сама співачка у коментарях російським ЗМІ вже зазначила, що на конкурсі в Києві для неї головне гарно заспівати.

 

 

Щодо її виступу в анексованому Криму і можливих перепон через це в Україні Юлія Самойлова зазначила: «Я не знаю, на той момент ще не було, здається, жодних перепон, абсолютно вільно в’їжджали, і там була не одна я, там було дуже багато артистів, тому я не думаю, що будуть якісь проблеми. Концерт був відкритий, а не закритий , на великому майданчику, здається тоді не було жодних законів, все зараз видумують. Думаю, все буде добре».

 

Цікаво, що на своїй сторінці «ВКонтакте» в березні 2014 року пані Самойлова, відповідаючи на один з коментарів, розмірковувала про політичну ситуацію після анексії Росією Криму: «Ті, хто зараз дорвався до влади у Києві, хочуть здати Україну Євросоюзу, тоді як Україна потрібна ЄС для встановлення ворожого кордону з Росією, зокрема, для базування систем ПРО і перекидання сухопутних військ».

 

 

Те, що виступу Юлії Самойлової на «Євробаченні» у Києві надають неабиякого значення у Кремлі підтверджує коментар речника президента Росії Дмитра Пєскова на цю тему.

 

«У Криму бували всі. Мабуть, практично немає людей, які не бували в Криму. Це перше. Друге: це усе ж таки міжнародний конкурс і країна – організатор конкурсу, мабуть повинна дотримуватися тих правил, за якими цей конкурс проводиться. Я б не став вживати таких слів, як провокація. Це вибір російського телеканалу, який направляє туди учасника, тому нічого провокаційного ми тут не бачимо», - заявив речник Путіна журналістам.

 

Український політолог Вадим Карасьов впевнений, що все обійдеться і Самойлова таки представить Росію на «Євробаченні».

 

«На мою думку, учасниця, якщо абстрогуватися від виступу в Криму, доволі цікава і в європейському тренді: вона ж у інвалідному візку, а це по-європейськи», - каже пан Карасьов.

 

Тоді як скандально відомий співак і депутат Держдуми Росії Йосип Кобзон, якому заборонений в’їзд в Україну, не особливо підбирав слова: «Я дуже шкодую, що доводиться закликати нацистів і бандерівців до співчуття. Росія не повинна, це велика країна, вона не повинна просити про співчуття. Гарна дівчинка, нормальна дівчинка, напевно вони її пожаліють. Але навіщо давати їм привід? Я проти».

 

Зазначимо, що Юлія Самойлова народилася у квітні 1989 року в Республіці Комі, в місті Ухта. Діагноз спинальна аміотрофія Вердінга-Гофмана їй поставили в 13 років.

 

У 2013 році співачка стала фіналісткою телепроекту Алли Пугачової «Фактор А». У  2014 році вона виступила на урочистій церемонії відкриття зимових Паралімпійських ігор.