Комітет Європарламенту затвердив безвізовий режим для України

14:30, 09.03.2017
Комітет Європарламенту затвердив безвізовий режим для України

Безвіз для України підтримав профільний комітет Європарламенту (www.akcent.org.ua)

Комітет Європарламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ остаточно затвердив проект законодавчої резолюції про внесення України до переліку третіх країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги.

За відповідне рішення проголосувало 39 членів комітету, 1 утримався і 4 висловилися проти такого рішення.

Депутат Європарламенту Міхал Боні підкреслив, що Україна виконала всі вимоги ЄС щодо надання безвізового режиму і "навіть перевершила очікування".

"Вітаю позитивне рішення Комітету Європарламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ щодо запровадження безвізового режиму для України", - повідомив Президент України Петро Порошенко, подякувавши доповідачці Марії Габріель та членам комітету за підтримку України.

Він підкреслив, що останній етап парламентської компетенції - розгляд рішення про безвізовий режим для українців на пленарній сесії Європейського Парламенту на початку квітня.

Порошенко доручив Міністреству закордонних справ України активізувати роботу в цьому напрямку.

Після голосування в комітеті 9 березня, наступним етапом стане голосування за безвізовий режим для України орієнтовно 5 квітня, далі, 11 травня, остаточне рішення має затвердити Рада Євросоюзу. ЇЇ рішення буде опубліковане у профільному журналі, що видається Європарламентом, а через 20 днів після публікації, громадянам України для коротких поїздок у Європу віза буде не потрібна.

Нагадаємо, що Грузія уже пройшла всі етапи візової лібералізації.