В Одесі протестують проти генерала часів Януковича Олександра Терещука (відео)

16:25, 03.03.2017
В Одесі протестують проти генерала часів Януковича Олександра Терещука (відео)

Учасники Євромайдану не бажають бачити Олександра Терещука в органах влади Одещини.

Одесити влаштували акцію протесту проти ймовірного призначення першим заступником голови облдержадміністрації скандально відомого 53-річного колишнього очільника міліції Києва Олександра Терещука, який очолював обласну міліцію Волині в часи режиму Януковича. Акцію протесту влаштували під будівлею облдержадміністрації у п’ятницю.

 

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

 

Група одеських активістів, колишніх учасників Євромайдану, тримали в руках плакати з написами "Януковські таргани лізуть на конкурси і пролазять", "А чи був конкурс?" тощо.

 

"Чиновник, що був у команді Януковича і посилав підлеглих співробітників на розгони учасників Євромайдану, не має права працювати в органах державної влади. Усе життя Терещук працював у міліції, а має таке майно ніби був власником якоїсь бізнес-імперії. А головне, претендент на посаду заступника голови облдержадміністрації займав посаду очільника обласного МВС за часів Януковича. Такі люди, згідно з законом, не мають бути при владі", - заявив колишній лідер одеського "Правого сектору" Сергій Стерненко.

 

 

Тоді як громадська активістка Яна Титаренко додає: "Ми пересвідчились, що процедури кадрового конкурсу на вакантні посади керівників структур ОДА було порушено, конкурс не можна назвати чесним і прозорим. Оскільки журналістам та спостерігачам не дали змоги стежити за перебігом конкурсу, не відомо, на які запитання відповідали конкурсанти і як саме вони відповідали. Тому ми протестуємо проти підготовки до призначення міліціонера з 20-річним стажем Терещука першим заступником голови ОДА".

 

У соцмережах вже висловлюють підтримку одеським протестувальникам і називають Терещука "одним з найганебніших ментів України". 

Зауважимо, що новопризначений голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов наразі формує свою команду, для чого ініціював кадровий конкурс на посади своїх заступників.

 

За підсумками трьох етапів конкурсу на посаду першого заступника голови Одеської ОДА перемогу здобув колишній очільник Київської міліції Олександр Терещук, на посаду заступника голови ОДА з соціально-економічних питань претендує колишня підлегла Степанова - заступник керівника "Поліграфкомбінат "Україна" Світлана Шаталова, що раніше була керівником відділу розрахунків ДП НАК "Нафтогаз України".

 

Претендентами на посади заступника голови з гуманітарних питань і заступника голови ОДА - керівника апарату є Сергій Колебошин та Ігор Ткачук.

 

Нагадаємо, згідно закону «Про люстрацію» Олександра Терещука було звільнено з посади начальника столичної міліції у червні 2015 року. Утім, вже за місяць Президент Порошенко скасував люстрацію щодо цієї персони.

 

Тим не менше, 14 грудня 2015 року міністр Арсен Аваков звільнив із лав МВС Олександра Терещука за клопотанням тодішнього керівника Нацполіції України Хатії Деканоідзе.