NYT: із російським послом зустрічались також помічники Трампа і зять Джаред Кушнер

08:25, 03.03.2017
NYT: із російським послом зустрічались також помічники Трампа і зять Джаред Кушнер

Посол Росії в США Сергій Кисляк, крім генерального прокурора Джеффа Сешнса і колишнього радника Майкла Флінна, зустрічався також з кількома помічниками Дональда Трампа та його зятем і радником Джаредом Кушенером під час передвиборчої компанії. Про це повідомила газета The New York Times.
 
Кушнер зустрівся з послом Кисляком у грудні в будівлі Trump Tower в Нью-Йорку, яка була штаб-квартирою перехідної команди обраного президента США Трампа.
 
Білий дім назвав цей контакт "коротким візитом ввічливості". У цій зустрічі брав участь також і Майкл Флінн. Згодом Флінн був названий радником Трампа з національної безпеки, але через два тижні після призначення змушений був піти у відставку, оскільки він ввів в оману віце-президента Майка Пенса про свої неодноразові телефонні розмови з Кисляком.
 
За інформацією газети USA Today, з послом РФ також зустрічалися ще два представника виборчого штабу Трампа - Джеффрі Гордон і Картер Пейдж. Вони бачилися в рамках конференції Фонду спадщини в Клівленді в липні 2016 року. Гордон вказав, що у нього з Кисляком була "неформальна розмова". Пейдж заявив, що ніяких "змістовних обговорень" він з Кисляком не вів. У прес-службі Білого дому підкреслили, що під час цих зустрічей не обговорювалося нічого істотного.
 
При цьому, як написав у своєму Twitter-екс посол США в Росії Майкл Макфол, Кисляк відвідував тільки Республіканську національну конвенцію. На аналогічному заході демократів його не було.