Головного податківця Романа Насірова затримує НАБУ по газовій справі

23:24, 02.03.2017
Головного податківця Романа Насірова затримує НАБУ по газовій справі

Роман Насіров потрапив в реанімацію. (Петро Шуклінов.)

У четвер пізно ввечері співробітники Національного антикорупційного бюро України прийшли затримати голову Державної фіскальної служби України Романа Насірова.

Це сталося в лікарні "Феофанія" в Києві в рамках розслідування "газової справи".

"Так, це правда. Його затримали в рамках розслідування "газової справи", - цитує "Інтерфакс-Україна " прес-службу НАБУ.


Водночас адвокати Романа Насірова стверджують, що їхній клієнт станом на 23:15 ночі не був затриманий, а все ще перебував в лікарні, куди до нього начебто незаконно проникли співробітники НАБУ.

Після півночі слідчі НАБУ змогли потрапити в палату до підозрюваного, вручивши Роману Насірову підозру у скоєнні злочину.

Невдовзі після цього головного податківця перевели в реанімаційне відділення. За повідомленням лікарів, у Насірова - інфаркт міокарда.


Джерела, близькі до НАБУ, повідомили агентству, що обшуки, які проводять в четвер у ГФС бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура, пов'язані з розслідуванням справи про реструктуризацію рентних платежів за видобуток газу компаній, пов'язаних з народним депутатом Олександром Онищенком.

Раніше народний депутат Тетяна Чорновіл стверджувала, що накази про розстрочення платежів підписував особисто Роман Насіров.

Сам Насіров заявляв, що це була поширена практика і такі розстрочки отримували більше половини учасників нафтогазового ринку.