По Шулявському мосту відновили рух транспорту

14:16, 28.02.2017

Рух на Шулявському шляхопроводі відкрили, але  в обмеженому режимі, повідомляє сайт мера Києва Віталія Кличка.

Мер наголосив, що на шляхопроводі вже розпочалися роботи з укріплення і рух сьогодні буде відкритий в обмеженому режимі. Крім того, рух важковагового транспорту через шляхопровід буде заборонений взагалі.

"Експертиза встановила, що необхідно ... обмежити габарит проїзної частини з обох боків споруди на 0,7 м із використанням легких конструкцій; виконувати щоденні огляди конструкції тротуарних консолей на предмет появи тріщин, кренів та нахилів; обмежити рух пішоходів та транспорту під спорудою в прогонах", - зацитував мер результати експертизи.

За даними веб-камер, рух транспорту уже відновлено, хоча рятувальна техніка стоїть на мосту.

Причиною обвалу Шулявського моста в Київській адміністрації називають корозію та проїзд важкого транспорту по естакаді, а аткож хронічну відсутність коштів на ремонт інфраструктури.

Кличко також доручив перевірити всі старі шляхопроводи, мости в столиці, визначити їх технічний стан і ухвалювати рішення щодо подальших робіт і режиму експлуатації.

"І вчора пізно ввечері я доручив перевірити всі МАФи, які знаходяться біля об'єктів транспортної інфраструктури і прибрати незаконні споруди", - сказав Кличко.

За його словами, всі МАФи у Києві, що встановлені під мостами, під об'єктами транспортної інфраструкури, в підземних переходах, - мають бути демонтовані. "Вони несуть потенційну загрозу!" - додав мер Києва.

Одночасно з цим стало відомо, що Віталій Кличко звільнив за незадовільну роботу заступника голови КМДА з питань транспортної інфраструктури Іллю Сагайдака, а також голову Солом’янського району Максима Шкуро за недбале ставлення до розв’язання проблем, які є в районі.