Олександр Терещук, який не пройшов люстраційну перевірку, стане заступником голови Одеської області

12:08, 28.02.2017
Олександр Терещук, який не пройшов люстраційну перевірку, стане заступником голови Одеської області

Олександр Терещук не зважаючи ні на що повертається на державну службу (Олександр Яремчук)

Колишній голова міліції Києва Олександр Терещук переміг в конкурсі на посаду першого заступника голови Одеської ОДА, повідомляє "Еспресо.ТВ".

За результатами конкурсного відбору Терещук набрав 19,9 балів, на другому місці опинився Олександр Філатов, набравши в сумі 18,08 балів, а Олександр Кулешов набрав всього 11,33 бала.

Сам Терещук зізнався, що вирішив бути претендентом на посаду, оскільки на ній доведеться зокрема займатися координацією роботи правоохоронців.

"Чому я вирішив йти на цю посаду? Один з напрямків діяльності - це координація роботи правоохоронних органів, питання дуже важливе для регіону. Моє життя пов'язане з правоохоронними органами - я пройшов шлях від міліціонера до начальника київської поліції. Я готовий працювати і знаю, як це робиться ", - сказав Терещук.

Олександр Терещук був звільнений з посади начальника головного управління МВУ України в Києві у 2015 році, адже не пройшов люстраційну перевірку.

Екс-правоохоронець очолював Волинську міліцію з 2012 року до 25 лютого 2014 року, коли пішов у відставку.

Олександра Терещука вважають організатором мітингу звільнених міліціонерів, що не пройшли люстрацію у 2014-2015 роках. Протестувальників не задовольнили реформи поліції, які розпочала Хатія Деканоїдзе.