Володимир Рубан дає свідчення СБУ після поїздки на окупований Донбас

13:53, 27.02.2017
Володимир Рубан дає свідчення СБУ після поїздки на окупований Донбас

СБУ перервали поїздку Рубана до бойовиків (Володимир Рубан)

Володимир Рубан дає свідчення СБУ через поїздку на окуповану територію Донбасу разом із Надією Савченко.

"Опитування" керівника центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" проводится у зв'язку з порушенням ним правил перетину лінії розмежування з бойовиками, повідомляє речник СБУ Олена Гітлянська.

"На Донеччині СБУ проводить опитування !!! Володимира Рубана у зв’язку із фактом порушення ним встановленого порядку перетину лінії розмежування у районі проведення АТО", - повідомляє представник Служби безпеки України.

Вона відзначила, що розглядається питання про скасування для Рубана права перетинати лінію фронту.

Журналістка "Громадського радіо" Ірина Сампан повідомляє, що Рубан їхав на окупований Донбас по Надію Савченко.

"Керівника українського центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана затримала СБУ на КПВВ Мар'їнка. Він їхав в ОРДО за Надією Савченко. З ним працюють спецслужбовці вже декілька годин" – повідомляє вона у Facebook.

Про повеннення Надії Савченко з окупованої терористами території наразі не повідомляється.

Радник голови СБУ Юрій Тандіт зазначав, що Служба безпеки України планує в найближчі дні допитати народного депутата Надію Савченко, яка відвідувала бойовиків.

Народний депутат Антон Геращенко відзначав, що Рубан та Савченко 24 лютого перетнули лінію розмежування поза визначеними законом контрольно-пропускними пунктами.

Надія Савченко вважає, що відвідувала терористів та давала інтерв'ю пропагандистським каналам із гуманітарною метою. Під час поїздки бойовики дозволили їй відвідати полонених.