Трамп обурений таємним розгортанням крилатих ракет Росією

10:07, 24.02.2017
Трамп обурений таємним розгортанням крилатих ракет Росією

Дональд Трамп під час інтерв'ю.

Розміщення Росією крилатих ракет наземного базування є порушенням угоди про ліквідацію ракет середньої і малої дальності, яку США та Росія уклали ще у 1987 році.

 

Саме через це США планують нарощувати ядерний потенціал і знову вийти на лідируючі позиції у найближчі роки.

 

Про це заявив президент США Дональд Трамп в інтерв'ю виданню Reuters.

 

Він зазначив, що розміщення цих ракет є порушенням Угоди про ліквідацію ракет середньої і малої дальності, яку США та Росія уклали ще у 1987 році.

 

Трамп зазначив, що розміщення цих ракет Росією є порушенням Угоди, тому для нього це "важлива справа".

 

"Відповідаючи на запитання, чи буде він обговорювати цю ситуацію з Путіним, Трамп сказав, що він так і зробить, але в залежності від того, "як і коли вони зустрінуться". Він сказав, що у нього досі немає запланованих зустрічей з Путіним", - наголошує видання.

 

Відтак, президент США хоче нарощувати ядерний потенціал США і вивести країну на лідируючі позиції. У своєму першому коментарі про ядерний арсенал США з моменту інавгурації Трамп сказав, що хотів би бачити світ без ядерної зброї, але США відстали за потужністю ядерного озброєння.

 

"Я перший, хто хотів би бачити, щоб ні у кого не було ядерної зброї. Але ми ніколи не будемо відставати від будь-якої країни, навіть якщо це дружня країна, ми ніколи не будемо відставати в ядерному потенціалі. Було б чудово, мрією, щоб жодна країна не мала ядерної зброї, але якщо країни збираються мати ядерну зброю, ми будемо лідерами серед них", - заявив Дональд Трамп.

 

За даними антиядерної групи Ploughshares Fund, Росія наразі має 7300 боєзарядів, а Сполучені Штати - 6970.

 

Обговорюючи новий договір про СНО (скорочення стратегічних наступальних озброєнь), пан Трамп назвав його "односторонньою угодою".

 

"Просто ще одна погана угода, яку уклала країна - що договір про СНО, що угода з Іраном. Ми збираємося почати укладати хороші угоди", - сказав американський лідер.

 

Крім того, пан Трамп заявив, що у Вашингтоні "дуже злі" на Північну Корею через випробування нею балістичних ракет. За його словами, Сполучені Штати прискорять розгортання систем ПРО для захисту союзників США в регіоні - Південної Кореї і Японії.

 

Президент США не виключає вірогідної зустрічі з лідером КНДР за певних обставин, але припустив, що може бути надто пізно.

 

"Це дуже пізно. Ми дуже злі на те, що він зробив, і, чесно кажучи, про це мали потурбуватись ще за адміністрації Обами", - сказав Трамп.

 

Нагадаємо, нещодавно видання The New York Times, посилаючись на джерела у Білому домі, повідомило про те, що Росія розгорнула два дивізіони крилатих ракет, один з яких знаходиться на полігоні Капустін Яр в Астраханській області.