Депутата від БПП Олексія Гончаренка викрав невідомо хто - Генпрокуратура

14:05, 23.02.2017
Депутата від БПП Олексія Гончаренка викрав невідомо хто - Генпрокуратура

Гончаренка викрали (Депутат Олексій Гончаренко перед викраденням оскандалився коло посольства Німеччнини)

Народного депутата від БПП Олексія Гончаренка викрали невідомі для Генеральної прокуратури та прокуратури Одеської області особи. Про те, що депутат не виходить на зв'язок повідомляють його колеги.

Про зникнення депутата повідомляють видання видання "Думская" з посиланням на джерела в в Одеській прокуратурі та РБК-Україна з посилання на джерело в Генеральній прокуратурі України.

Зникнення колеги підтверджує депутат Олександр Бригинець, який написав у Фейсбук, що "вчора увечорі нардеп Олексій Гончаренко виїхав до Одеси на термінову зустріч. В залі його немає... Телефон не відповідає... Прокуратура підтверджує, що наймовірніша версія - викрадення...". Олександр Бригинець впевнений, що це політичне викрадення.

Версію про поїздку до Одеси підтверджує Завідувач відділом Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації Президента України Володимир Горковенко, якому Олексій Гончаренко напередодні говорив, що і нього є певні справи в Одесі і він має туди їхати.

Олексій Гончаренко неодноразово ставав фігурантом сканділів. Свою активну політичну діяльність розпочав у Партії Регіонів, яку покинув лише після загибелі протестувальників на Майдані у Києві.

У 2011 році в інтерв'ю Сергію Лещенку заявив, що "Одеса не була українським містом. Одеса створювалася як центр Новоросії, в якій були росіяни, греки, українці, євреї, болгари та інші. Російська мова завжди була в Одесі, вона не внесена туди звідкись переселенцями".

Після втечі з України Віктора Януковича Олексій Гончаренко став демократом та опозиціонером до колишніх регіоналів.

Олексій Гончаренко у Росії був затриманий поліцією 1 березня 2015 року в Москві, під час траурної ходи в пам'ять зао російським опозиціонером Борисом Нємцовим.

9 лютого 2017 року Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження за статтею хуліганство за напис, зроблений депутатом від БПП Олексієм Гончаренком на секції Берлінського муру біля посольства Німеччини в Україні.