Геннадій Москаль прирівняв антрацитове вугілля до сміття

13:29, 23.02.2017
Геннадій Москаль прирівняв антрацитове вугілля до сміття

Геннадій Москаль вирішить енергетичну кризу в Україні сміттям (Офіційний сайт Геннадія Москаля)

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль вважає, що антрацитове вугілля в Україні можна замінити на сміття. Ефективність спалення відходів не буде поступатися викопній сировині.

Москаль пропонує встановити "зелений" тариф за електроенергію від спалювання сміття, адже така енергія зробить непотрібним вугілля з окупованої частини Донбасу і дозволить очистити країну від відходів.

"За минулі десятиліття на Закарпатті зокрема й по Україні загалом накопичилося стільки відходів, що їх спалювання з надлишком перекрило би потреби в електроенергії, яку ми отримуємо від антрациту з окупованих територій на Донбасі", - повідомляє Москаль на своєму сайті.

Він вважає, що основною перепоною для спалення відходів є відсутність "зелених тарифів", які б могли зробити сміттєспалювальні заводи рентабельними.

Геннадій Москалль вважає, що локальне сміття може дати поштовх місцевим економікам, вирішити екологічні проблеми та перестати "ганьбитися перед Словаччиною та Угорщиною" під час паводків.

"При цьому сучасні сміттєспалювальні заводи спроможні переробляти не тільки свіжі, а й старі відходи, тому за кілька років вони вичистили б Закарпаття від закритих і стихійних звалищ", - пише Закарпатський губернатор.

За словами Москаля, до нього неодноразово приїжджали інвестори з різних кран світу, котрі готові будувати сучасні, екологічно безпечні сміттєспалювальні заводи. Однак їм потрібен прибуток від продажу електроенергії, а Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕП), не встановила тариф за електроенергію від спалювання сміття.