Дональда Трампа викликають до суду через податкову декларацію

10:02, 23.02.2017
Дональда Трампа викликають до суду через податкову декларацію

Сенатори вимагають від Трампа оприлюднити свої статки

Президента США Дональда Трампа планують викликати до суду через те, що він не подав податкову декларацію, повідомляє "Радіо Свобода".

Сенатор-республіканець Сьюзен Коллінз заявила про готовність використати повістку до суду для Дональда Трампа, якщо він і далі продовжуватиме відмовлятися від співпраці з парламентом.

"Усі ми сповнені рішучості отримати відповіді. Це багато в чому операція контррозвідки. Це те, на чому наш комітет спеціалізується", – наголосила сенатор.

Сьюзен Колінз вважає, що окремо потрібно розслідувати бізнес-зв'язки Трампа з Кремлем.

Вона сказала, що сподівається на «добровільну співпрацю» з боку Трампа, але «якщо це (звернення до суду) необхідно, щоб дістати відповіді, то я гадаю, ми могли б».

Політик, яка входить до сенатського комітету з розвідки, нагадала, що республіканці мають у цьому комітеті лише на одного представника більше. Голосування сенатора Коллінз за звернення до суду може виявитися вирішальним, оскільки демократи вже впродовж кількох місяців закликають Трампа оприлюднити його податкові звіти.

Відмова Трампа розкривати свої податкові декларації порушила багаторічну традицію серед президентів у США. Сам Трамп сказав, що він готовий оприлюднити ці документи після завершення аудиту внутрішньої податкової служби.

Коллінз також повідомила, що багато членів комісії Конгресу США з розслідування російського втручання в президентські вибори у 2016 році офіційно проситимуть свідчити екс-радника президента Трампа з національної безпеки Майкла Флінна.