НАСА наблизилися до відкриття позаземних цивілізацій (відео)

20:35, 22.02.2017
НАСА наблизилися до відкриття позаземних цивілізацій (відео)

Модель поверхні екзопланети (NASA)

Представники Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (НАСА) заявили про те, що вони знайшли екзопланети, на яких може бути виявлені позаземні форми життя.

Вчені заявляють, що це найбільше відкриття з пошуку позаземних цивілізацій за 14 років.

"5 місяців чекали цю презентацію", - заявили науковці НАСА.

Вони впевнені, що планети, які розміром наближені до Землі, можуть мати умови, які дозволяють існувати на них різним живим організмам. Наразі не підтверджено, чи є на цих планетах вода.

"Знайшли 7 екзопланет, які обертаються навколо зірки, що знаходиться в 40 світлових роках від Землі. Три планети знаходяться у потенційно жилій зоні", - сказав головний дослідник Майк Гіллон.

Дослідження стали можливі завдяки телескопу Спіцер, який працює в інфрачервоному діапазоні. Він спочатку не був призначений для пошуку позаземного життя, а лише для спостереження за зірками, повідомив Шон Кері.

"Атмосферу планет вивчали за допомогою телескопа Хабл. Нам вдалося визначали наявність гелію та водню в атмосфері", - повідомила на презентації Елізабет Ландау.

Вчені розповіли, скільки за допомогою сучасних земних механізмів можна дістатися до відкритих планет. Для цього знадобиться 144 мільйони років провести в літаку, тому зараз подорож неможлива.

Модель екзопланетарної системи, на думку вчених НАСА, має такий вигляд: